PDA

Просмотр полной версии : Всеукраїнський проект - біорізноманіття медоносних і пилконосних рослин України.


Леонора
02.03.2016, 17:20
Всеукраїнський проект «Біорізноманіття медоносних і пилконосних рослин України – 2016» – це науково-практичний проект націлений на створення інформаційної бази даних медоносних ресурсів України, визначення якісних показників та поживних властивостей продукції бджільництва одержаної в різних регіонах та поліпшення кормової бази для бджіл.


НАШІ ЦІЛІ
1 Допомогти пасічницькій спільноті у підтверджені якості власної продукції бджільництва та її реалізації
2 Сприяти пасічникам і бджологосподарствам різних форм власності у сертифікації продукції
3 Створити інформаційну базу даних медоносних ресурсів України
4 Удосконалити методи оцінки якості продукції бджільництва для захисту національного виробника
5 Розробити програму поліпшення медоносних ресурсів України

НАШІ ЗАВДАННЯ
1 Знайти небайдужих однодумців серед власників, співробітників підприємств, науковців, пасічників і створити мережу для здійснення науково-практичної діяльності в рамках проекту (координатори проекту)
2 Здійснити моніторинг медоносних та пилконосних рослин сільськогосподарських та лісових угідь, дикорослого різнотрав’я у регіонах України (учасники проекту, науковці)
3 Зібрати зразки продукції бджільництва (мед, бджолине обніжжя, перга, прополіс) (учасники проекту, науковці)
4 Дослідити ботанічне походження, біохімічний склад, антиоксидантні та антибактеріальні властивості продукції (науковці)
5 Створити дата-базу медоносних та пилконосних рослин України з описом одержаної від них продукції бджільництва (науковці, координатори проекту)
6 Розробити програму зі збереження біорізномніття медоносної та пилконосної рослинності України (координатори проекту)
7 Оцінити та удосконалити методи оцінки якості продукції бджільництва (науковці, координатори проекту)
8 Розробити програму з поліпшення медоносних ресурсів місцевості для регіонів України (науковці, координатори проекту)
9 За результатами проекту, розробити рекомендації щодо поліпшення нормативної документації з якості продукції бджільництва (науковці, координатори проекту)

ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!

ЧЛЕНСТВО ТА УЧАСТЬ У РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТУ БЕЗКОШТОВНА
- членство підтверджується сертифікатом учасника
- при надані інформації та зразків за учасником зберігається авторське право
- безкоштовно надаються результати аналізу надісланих зразків продукції
- співавторство у науково-практичних журналах у разі опублікування матеріалів дослідження
- безкоштовна участь у конференції, яка буде присвячена результатам ПРОЕКТУ

Олег к
02.03.2016, 17:27
Кто организаторы проэкта?

Волкотрубенко
02.03.2016, 18:11
Кто организаторы проэкта?

Кукловоды-экспортеры, наверное.

san
02.03.2016, 18:40
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Олег к
02.03.2016, 19:05
Добавить первым пунктом-обеднение растительной флоры из-за развития монокультур, массовая обработка гербицидами

glider
02.03.2016, 20:41
Кукловоды-экспортеры, наверное.

Есть конкретніе доказательства? В противном случае расцениваю Ваше сообщение, как флуд и необоснованный наезд на топикстартера!

ДобровоЛ
03.03.2016, 01:15
(ИМХО)Дуже схоже на протокол колишніх партійних зборів, які нікого й ні до чого не зобов"язують.
"8 Розробити програму з поліпшення медоносних ресурсів місцевості для регіонів України (науковці, координатори проекту")
Ну як ви, Шановні, можете поліпшити медоноси в Україні?: Жодної конкретної результативної пропозиції. Просто набір спонукальних слів, що не доведуть ні до якого результату! ( Простіше було б записати, приміром,- створити господарство по розведенню найцінніших медоносів та їх насіння(коріння). Он Прокопович сам розкидав синяк кругом,- то й результат був і не на папері. Я, приміром, двісті деревець білої акації 25 років тому висадив і щороку її насіння під сапу висаджую кілограмів 4-5. А ще на тисяч 3-5 щороку купляю насіння буркунів, синяка, мордовника і розсіваю по неугіддях. То й в мене є й гарний результат.
А так - це саме й є протокол колишніх партійних зборів, який нікого й ні до чого не зобов"язує .(ИМХО)

Леонора
03.03.2016, 08:35
Шановні користувачі форума!

Будучи одним із координаторів проекту, запевняю Вас, що компанії-експортери не мають ніякого відношення до нас.

Це ініціативна тематика науковців, які мають на меті лише хороше. Підтримка є з боку медіа та багатьох практиків-пасічників. Детально Ви можете ознайомитись на нашому сайті [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Ну як ви, Шановні, можете поліпшити медоноси в Україні?: Жодної конкретної результативної пропозиції. Просто набір спонукальних слів, що не доведуть ні до якого результату!

Тут коротко, висвітлили основні положення. А результати будуть в кінці кожного етапу. Щодо пункту 8., то це одне із простих завдань, набагато важче розробити методики оцінювання продукції, які будуть економічно вигідними для пасічників.

Дякую за приділену увагу до нашого проекту.

Urik
03.03.2016, 09:06
які мають на мені лише хороше.
Шановна Леонора мабудь Ви хотіли написати "на меті". Відкорегуйте поки можливо, бо буде казус. З повагою Юрій.

Олег к
03.03.2016, 10:07
розробити методики оцінювання продукції, які будуть економічно вигідними для пасічників.Кому эти методики нужны.Мед продается на экспорт.У покупателей/В Европе,в США/ свои методики,а толку,что у продавца будет своя какая-то методика,что вы им докажете,есть международные стандарты,все уже придумано.Пусть ваш институт вложит деньги в лабораторию и делайте тому,кто захочет растаться с лишними деньгами,анализы.А на предыдущий пост прошу академическое общество ответить-обеднение растительной флоры из-за развития монокультур, массовая обработка гербицидами,пестицидами.Сп асибо.

Леонора
03.03.2016, 10:23
.А на предыдущий пост прошу академическое общество ответить-обеднение растительной флоры из-за развития монокультур, массовая обработка гербицидами,пестицидами.Сп асибо.

Так, є такі проблеми, і не лише в Україні, а й у всьому світі. Чи ми займаємося вирішенням даної проблеми? - Ні. Наш проект більше стосується вивчення різновидів медоносних рослин і визначення біологічних особливостей отриманих від них продуктів бджільництва (мед, обніжжя, перга, прополіс)

Олег к
03.03.2016, 10:30
Интересно,почему эта проблема никого не интересует.Мед будет качественней и количество принесет валюту не только пчеловоду,но и стране.

Леонора
03.03.2016, 10:41
розробити методики оцінювання продукції, які будуть економічно вигідними для пасічників.Кому эти методики нужны.Мед продается на экспорт.У покупателей/В Европе,в США/ свои методики,а толку,что у продавца будет своя какая-то методика,что вы им докажете,есть международные стандарты,все уже придумано.

Що стосується меду на експорт, дійсно необхідно робити аналізи у сертифікованій лабораторії. Однак, будь-яка методика, яка буде валідована у цій лабораторії згідно системи якості ISO 9000 i ISO 10000, може використовуватися для аналізування. У міжнародних вимогах вказані показники які необхідно визначити, а методи можна змінювати.
Окрім того, вимог щодо якості конкретно перги, обніжжя (окрім Швейцарії), прополісу у розвинутих країнах ЄС не має (особливо гармонізованих між країнами. Що створює труднощі під час їх реалізації.

Добавлено через 4 минуты
[QUOTE=Олег к;123991]Интересно,почему эта проблема никого не интересует.Мед будет качественней и количество принесет валюту не только пчеловоду,но и стране.

Чому ж не цікавить? Вас цікавить. Кожен може організувати будь-який благодійний проект, як наш.

Можливо це більше стосується агрохіміків, геологів та рослинників. Наш колектив - технологи у тваринництві (конкретно бджільництві).

Однак, якщо після проведення моніторингу регіонів, Ваші слова підтвердяться науковим обґрунтуванням, можна бути подати петицію чи прохання до відповідних служб (захисту довкілля чи інших).

Олег к
03.03.2016, 10:52
Що до якості пилку та ін.продуктів бджільництва-зробіть лабораторію,а продукт по 50-100гр для аналізу вам пришлють з різних регіонів,Ви тільки скажіть.Зачем все усложнять.

Леонора
03.03.2016, 13:46
Що до якості пилку та ін.продуктів бджільництва-зробіть лабораторію,а продукт по 50-100гр для аналізу вам пришлють з різних регіонів,Ви тільки скажіть.Зачем все усложнять.

Побудувати лабораторію необхідна значна кількість коштів. Звідки вони візьмуться у науково-педагогічних працівників університету? Ми працюємо на бюджетну зарплату.

Наш колектив, лише невеличка група науковців, яка прагне допомогти галузі з тим що у її силах. Перед тим, щоб нам дозволили безкоштовно аналізувати нашу продукцію у європейській лабораторії, передувала багаторічна співпраця, де у більшості випадків нас використовували. І зараз з'явився шанс використати їхні ресурси для досліджень наших продуктів бджільництва. Все що можливо використати, ми і заклали у Проект.
Маємо надію що відгукнеться як найбільше пасічників щоб мати змогу проаналізувати продукцію і біорізноманіття медоносних рослин з усіх регіонів нашої держави.

Паланочка
03.03.2016, 14:28
Мужыки ну вы хоть разберитесь что к чему ! В кои веки наука взялась за стоящее дело. Я лично мед на експорт не продаю (експортерам) мед для меня побочный продукт, но так или иначе мы все зависим от експорта меда, даже вы кто продаете мед на базаре , зависите от експорта, потому как етот експорт обрубают, цена на мед и на рознице упадет в 0 так как то что не вывезут будут продавать тут. Мы все в одной лодке! А вот етот проект как раз и способствует к тому что наш мед будет намного легче продать (качественый мед) к тому же каждый участник получит инфу по своих образцах и будет иметь представление что производит! Кто владеет информацыей тот владеет миром. Нужно не говорить свое "фе" не разобравшысь ! Лучше подсобите, ведь ето общее дело. Как говорится спасение утопающего- дело рук самого утопающего.
Смотрим видео (лекцыя-презентацыя) проекта.
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Патриот17
03.03.2016, 16:17
ПРОЕКТУ[/QUOTE]
5 Розробити програму поліпшення медоносних ресурсів України

Кто будет реализовывать, программу? Или ваши цели только разработка программу?

В Вас есть необходимость у пчеловодов? Разве мало лабораторий по проверке меда?
Удосконалити методи оцінки якості продукції бджільництва для захисту національного виробника
на территории Украины, ваши методы оценки еще пройдут, наверное, а для экспорта сможете свои методы навязать ЕС? Либо они ни чем не будет отличаться?

Проект нужен для восстановление біорізноманіття медоносних і пилконосних рослин України, а анализы редко кто делает для продажи меда на рынке.

Добавлено через 23 минуты
Наш колектив, лише невеличка група науковців, яка прагне допомогти галузі з тим що у її силах.
какой вам от смысл? Допустим. я продаю мед оптом. Отправляю мед на анализ, вы делаете его бесплатно, говорю спс, и продаю оптовикам с уверенностью, что все норм у меня. В чем смысл для вас как для организации? На чем заработок?

Добавлено через 8 минут
так как то что не вывезут будут продавать тут
Думаете с антибиотиком нет на рынке, то что не прошло по анализам, прошло на рынок...
каждый участник получит инфу по своих образцах и будет иметь представление что производит
а каждый не знает использует он антибиотик или нет? единственный вопрос к меду есть пестициды или нет, да и к качеству медикаментов которыми пользуются пчеловоды...

Олег к
03.03.2016, 17:11
Чем конкретно подсобить?Я так понимаю лаборатория только в Швейцарии,скинутся на свою-это не реально.Я не могу разобраться.Растолкуйте конкретно,что нужно от каждого пчеловода?

Паланочка
03.03.2016, 17:28
Мужыки ну вы хоть разберитесь что к чему !
Патриот 17 видео посмотри, а то пишеш ..... знает о чем !
Олег К Посмотри видео , там на твои вопросы есть все ответы. Коротко , от пчеловодов нужны продукты пчеловодства для анализа, пыльца, мед и так далее. Также растение с пыльцой (во время цветения) вся инфа акже есть на сайте проекта. Проект нужный! А каждому пчеловоду в отдельности проект дает возможность провести иследование своей медоносной базы. на таком уровне иследование сами вы никогда не проведете, просто возможности небудет. Потому кто поумней (и кому инетересно его мед база) ухватится за возможность , а кто просто поговорить , люди идите лучше вон к Волкотрубенко в тему. Извиняюсь за резкость , но просто немогу понять как можно хаять чтото, когда даже не понял о чем речь

gru.v
03.03.2016, 17:39
В чем смысл для вас как для организации? На чем заработок?


а в чому сенс наукових організацій?? і який в них дохід??
працював колись в науково-дослідній організації, там все тримається на ентузіазмі самих робітників і рідко коли вони отримують зиск, а отримують вони заробітну плату і весь їх зиск, хоча могли б нічого не робити не проявляти ініціативи, а лише створювати видимість роботи і отримувати ту ж саму заробітну плату

Берендей
03.03.2016, 18:11
Еще вчера стал участником данного проекта. Сегодня получил письмо с подтверждением участия. Меда и пыльцы не жалко для благого дела. Да есть конечно опасения что пробивается вся медоносная база под заход пром пасек так сказать проводятся маркетинговые исследования. Но если захотят то и без этого проекта все разузнают. Волка бояться в лес не ходить. Чем смогу помогу нашей науке. Срезать пару цветков или пыльцы сбор с одного лотка одной семьи за день жалко?

Патриот17
03.03.2016, 20:31
Патриот 17 видео посмотри, а то пишеш ..... знает о чем !
Извиняюсь за резкость , но просто немогу понять как можно хаять чтото, когда даже не понял о чем речь

Напиши где прочел о бесполезности проекта? Проявление здорового скептицизма не означает хаять, разобраться в вопросе узнать все детали и увидеть со всех сторон лучше чем сразу "хлопать в ладоши". Видео многое прояснило (смотреть с 31 минуты), но вопросы остались.
Проект нужный, интересный но его "жизнеспособность" покажет время. Правильно сказал пчеловод, на крайних минутах видео, о том что экспортеры меда, могут все испортить и могут запретить ввоз укр меда в ЕС, но как заставить экспортеров делать комплексный анализ в правильных лабораториях. Для розничной торговли медом хороший проект, удобный.(ИМХО)

Санек))))
03.03.2016, 21:40
а в чому сенс наукових організацій?? і який в них дохід??
працював колись в науково-дослідній організації, там все тримається на ентузіазмі самих робітників і рідко коли вони отримують зиск, а отримують вони заробітну плату і весь їх зиск, хоча могли б нічого не робити не проявляти ініціативи, а лише створювати видимість роботи і отримувати ту ж саму заробітну плату

Это у нас все держится на энтузиазме, во всем развитом мире на науку идут немалые деньги, правду сказал Паланочка :"имеешь инфу, владеешь миром". Конечно в каждом научном эксперименте главное его целесообразность. Иначе в его разработку никто деньги не вложит. В данном проекте есть определенный смысл. Но к сожалению в него Государство наше не вложит ни копейки, впрочем, как и в любой научный проект, не связанный с интересами наших олигархов.(ИМХО)

ДобровоЛ
03.03.2016, 22:33
Так, є такі проблеми, і не лише в Україні, а й у всьому світі. Чи ми займаємося вирішенням даної проблеми? - Ні. Наш проект більше стосується вивчення різновидів медоносних рослин і визначення біологічних особливостей отриманих від них продуктів бджільництва (мед, обніжжя, перга, прополіс)

По вашій темі [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]каталог-медоносов/&do=findComment&comment=133907 Ось тут можете багато чого почерпнути.:ok:

Добавлено через 3 минуты
Это у нас все держится на энтузиазме, во всем развитом мире на науку идут немалые деньги, правду сказал Паланочка :"имеешь инфу, владеешь миром". Конечно в каждом научном эксперименте главное его целесообразность. Иначе в его разработку никто деньги не вложит. В данном проекте есть определенный смысл. Но к сожалению в него Государство наше не вложит ни копейки, впрочем, как и в любой научный проект, не связанный с интересами наших олигархов.(ИМХО)
Це не його слова. Це мій девіз, але слова одного класика:"Хто володіє інформацією, той володіє світом.";):)

Стрельчук Олег
07.10.2018, 21:59
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Ironcity
17.12.2018, 20:31
Колеги підкажіть відомі нам атласи пилку медоносних рослин України.
Це видання в мене є.
Бурмистров А.Н., Никитина В.А. Медоносные растения и их пыльца. -М., 1990

Владимир@
17.12.2018, 21:22
Всеукраїнський проект «Біорізноманіття медоносних і пилконосних рослин України – 2016» – це науково-практичний проект націлений на створення інформаційної бази даних медоносних ресурсів України, визначення якісних показників та поживних властивостей продукції бджільництва одержаної в різних регіонах та поліпшення кормової бази для бджіл.


НАШІ ЦІЛІ
1 Допомогти пасічницькій спільноті у підтверджені якості власної продукції бджільництва та її реалізації
2 Сприяти пасічникам і бджологосподарствам різних форм власності у сертифікації продукції
3 Створити інформаційну базу даних медоносних ресурсів України
4 Удосконалити методи оцінки якості продукції бджільництва для захисту національного виробника
5 Розробити програму поліпшення медоносних ресурсів України

НАШІ ЗАВДАННЯ
1 Знайти небайдужих однодумців серед власників, співробітників підприємств, науковців, пасічників і створити мережу для здійснення науково-практичної діяльності в рамках проекту (координатори проекту)
2 Здійснити моніторинг медоносних та пилконосних рослин сільськогосподарських та лісових угідь, дикорослого різнотрав’я у регіонах України (учасники проекту, науковці)
3 Зібрати зразки продукції бджільництва (мед, бджолине обніжжя, перга, прополіс) (учасники проекту, науковці)
4 Дослідити ботанічне походження, біохімічний склад, антиоксидантні та антибактеріальні властивості продукції (науковці)
5 Створити дата-базу медоносних та пилконосних рослин України з описом одержаної від них продукції бджільництва (науковці, координатори проекту)
6 Розробити програму зі збереження біорізномніття медоносної та пилконосної рослинності України (координатори проекту)
7 Оцінити та удосконалити методи оцінки якості продукції бджільництва (науковці, координатори проекту)
8 Розробити програму з поліпшення медоносних ресурсів місцевості для регіонів України (науковці, координатори проекту)
9 За результатами проекту, розробити рекомендації щодо поліпшення нормативної документації з якості продукції бджільництва (науковці, координатори проекту)

ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!

ЧЛЕНСТВО ТА УЧАСТЬ У РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТУ БЕЗКОШТОВНА
- членство підтверджується сертифікатом учасника
- при надані інформації та зразків за учасником зберігається авторське право
- безкоштовно надаються результати аналізу надісланих зразків продукції
- співавторство у науково-практичних журналах у разі опублікування матеріалів дослідження
- безкоштовна участь у конференції, яка буде присвячена результатам ПРОЕКТУ

а кто финансирует учёных?

Добавлено через 16 минут
Еще вчера стал участником данного проекта. Сегодня получил письмо с подтверждением участия. Меда и пыльцы не жалко для благого дела. Да есть конечно опасения что пробивается вся медоносная база под заход пром пасек так сказать проводятся маркетинговые исследования. Но если захотят то и без этого проекта все разузнают. Волка бояться в лес не ходить. Чем смогу помогу нашей науке. Срезать пару цветков или пыльцы сбор с одного лотка одной семьи за день жалко?

Берендей это не апасение, это ваша чуйка,как и моя, так и есть людям заплатили Паланочке и другим,учёным .. им задача поставлена сделать отчёт о медоносной базе в Украине .. они и делают ..ждём вход на Украину крупных промышлеников,( корпораций) ...я так это вижу.Посмотрим через время как всё обернеться. Безкоштовно!!!)) только сыр сами знаете где бывает))!

Димас
17.12.2018, 21:31
Берендей это не апасение, это ваша чуйка,как и моя, так и есть людям заплатили Паланочке и другим,учёным .. им задача поставлена сделать отчёт о медоносной базе в Украине .. они и делают ..ждём вход на Украину крупных промышлеников,( корпораций) ...я так это вижу.Посмотрим через время как всё обернуться.
Всё намного проще. Если я не ошибаюсь автор темы написала книгу о медоносах. Потому и данные собирались.

Владимир@
17.12.2018, 21:33
Всё намного проще. Если я не ошибаюсь автор темы написала книгу о медоносах. Потому и данные собирались.

если она уже написала, а тут прям бесплатно ,кто финансирует все эти анализы ..это огромные деньги .автор книги? не думаю...

Ironcity
17.12.2018, 22:13
Всё намного проще. Если я не ошибаюсь автор темы написала книгу о медоносах. Потому и данные собирались.
+1

У нас на конференції в Кривому Розі [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Леонора виступала якраз по медоносам. Це є її наукова робота. Зокрема вона розробляла як рахувати медоносну базу, як її покращувати шляхом висадки у посадках кущів-медодаїв і так далі. Очевидно й збирала для цього емпіричну базу.

Моє питання трошки в іншому. Ми з колегами хочемо переглянути чим є наше степове "різнотрав'я". Саме тому є потреба в класифікаторах.
Очевидно треба його доповнювати. В деяких "криворізьких степах" характерна рослинність передгір'я)))

Ironcity
28.12.2018, 21:53
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] .jpg ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] jpg ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

пробуем понемногу
это подсолнух такой ))) каштанчик)

academic
23.01.2019, 20:43
Леонора, как можно с вами связаться?

Стать участником проекта?

Happy hiver
25.01.2019, 12:50
Леонора, как можно с вами связаться?

Стать участником проекта?

Шукайте тут:
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]