PDA

Просмотр полной версии : Якою має бути бджолосім'я на продаж?


Leo1956
12.09.2011, 20:37
Доброго дня, шановні форумчани! Хочу запитати пасічників, які займаються продажем або купівлею бджолосімей: зі скількох рамок складається сім'я, скільки з них складає розплід, як відрізняється ціна залежно від кількості розплоду, і взагалі які є особливості в цій справі. Дякую!

glider
12.09.2011, 21:01
Leo1956, все залежить від того, що Ви бажаєте придбати. Можливо купии зимовалу сім"ю, вона найдорожча, та в залежності від часу покупки може займати різну кількість рамок бджоли. Є також так звані бджолопакети, які можуть бути як на рамках, так і безсотові. Пакети - це фактично відводки з плідними матками на 4-5 рамках, які включають в себе рамки з 2-4 рамками розплоду, та кормовою (криючою) рамкою, але можливий варіант без криючої. На ціну впливає час покупки (чим раніше, тим дорожче), кількість рамок розплоду, та жадібність продавця, а також ще багато факторів, як то яка була зимівля, природні фактори (рання, чи пізня зима), тощо.
Особливості, безумовно є, та я рекомендую їхати, або купувати пакети або сім"ї з досвідченим пасічником, бо можна купити собі не бджіл, а геморой за власні гроші.

Б.Л.Я.
12.09.2011, 21:16
! Хочу запитати пасічників, які займаються продажем або купівлею бджолосімей:
Продажем не займаюсь але сім ї купляв.:rolleyes:
зі скількох рамок складається сім'я, скільки з них складає розплід,
Це залежить від пори коли купуете бджіл, якщо рано на весні сім я може мати і 4 -5 рамок бджіл і пару розплоду якщо влітку то залежить від сили сім ї.:)

як відрізняється ціна залежно від кількості розплоду,
Мабуть ніяк ви домовляїтесь про купівлю сім ї а це залежить від сили сім ї і коли купуєте:).
і взагалі які є особливості в цій справі
Краще купувати із знаючим в цій справі.;) якщо не бажаїте гіморою

glider
12.09.2011, 21:31
Стандартний пакет на 4-х рамках має бути на 3-х рамках розплоду, та одної криючої. Нестандартні можуть бути і з більшою або меншою кількістю розплоду. Також пакети можуть бути без кормових рамок, якщо у Вас є в запасі свої, і пакети знаходяться на невеликій відстані від Вашої пасіки, але все це нестандартні речі, і вони оговорюються окремо і персонально.

beekeeper
12.09.2011, 23:00
але все це нестандартні речі, і вони оговорюються окремо і персонально.
Обычно от стоимости расплодной рамки стандартного пакета зависит и стоимость рамки расплода при покупке полноценной семьи. Самая дорогая ранней весной, самая дешевая осенью, но при осенней покупке пчел расплод не играет той роли как весной и летом, здесь главным фактором является сила семьи ( количество плотно обсиженных рамок), наличие кормов и их качество.

Павел
13.09.2011, 18:28
мне предложили 100 грн. одна рамка в марте. Брать буду сам без опытного пчеловода.

beekeeper
13.09.2011, 21:18
мне предложили 100 грн. одна рамка в марте. Брать буду сам без опытного пчеловода.
Не знаю какие будут цены будущей весной ( поживем увидим), но исходя из цен этого года это даже и не дорого.

Б.Л.Я.
13.09.2011, 21:40
мне предложили 100 грн. одна рамка в марте.
Хоршая цена для марта месяца:cool:,только определить что представляет собой семья в ето время трудно:( тем более
Брать буду сам без опытного пчеловода.
это моё мнение:o

glider
13.09.2011, 21:44
На ценообразование сильно влияет качество зимовки, и в связи с этим цена на пакеты прошлой весной была, отнюдь, не низкой.
Прошу заметить, что о ценах на пакеты на форуме есть отдельная тема! Прошу не мешать все в кучу, а соблюдать правила рубрикации! Спасибо!