PDA

Просмотр полной версии : Сни про бджіл


бігунець
23.02.2019, 23:06
Після морозноі ночі, яскраве сонце, тепло. Бджоли активно літають і носять жовтий пилок. Пішов по пасіці скорочувати льотки, і тут загавкала собака, і довелось прокинутись...:(

Мені на рік разів шість сняться яскраві сни про бджіл. І що цікаво, жодного разу в них не бачив рамкового вулика, все колоди або дупла. Пару разів снилася весна, перші квіти і перші вильоти бджіл по взяток. Колоди чомусь стоять біля колишньої хати, де минуло дитинство, в садку попід горею (крутий схил пагорба, там і сад). І дуже радісно, бо бджоли всі перезимували.
Частіше всього сниться, що їду лісом, під"їзжаю до колод, а стоїть їх в одному місці декілька штук, і вибираюся до них дивитися. До того ж, колоди завжди стояки, ну ні разу не було, щоб лежак, хоча я з самого початку пасічникування ставлю тільки лежаки. А там уже залежно від пори року. Якщо осінню, то вибираю гарні повномедні стільники, хоча в парі колод завжди нема меду :), а коли весною, то буває, що й бджоли пропадають. І завжди думка, що слід поїхати іншою дорогою, а то там стягнув колоду і жодного разу за декілька років не був.
Сон настільки реалістичний, що коли прокинуся, завжди ламаю голову, де ж та колода стоїть, до якої я так за роки і не з"їздив. І тільки потім доходить, що хоч я місцину, яка приснилася уві сні, добре знаю, але там ніколи не було моїх колод. Та й чужих.

Small_Bee
24.02.2019, 01:19
Я бачив дивний сон:
Немов переді мною
Колод і вуликів дадана тьма,
А я у пасічнім костюмі стОю,
Із пасткою для ловлі рою,
А далі - тисячі таких самих, як я.

У кожного в руках димар, стамеска.
І в оці кожного горить любові жар
І шлеї рамоносів руки всім обвили
І пачки із вощиною додолу їх схилили
Бо давить їх ціни на мед тягар.

У кожного в руках Меліси медогонка
І голос посередника згори як грім почав лунать:
Здавайте мед, нехай ні варратоз,ні холод
Не спинять вас!
Зносіть гнилець, потрави й голод
Бо меду треба нам багацько за кордон продать!


І. Франко "ПасічникИ"

Ромен
24.02.2019, 20:41
І. Франко "ПасічникИ"

Навряд І.Франко чув про медогонку Меліса та варратоз ;),та вірш зацінив :ok:.