Re: Текущие вопросы начинающих
Вчера приехал на свою дачу, отдельно от пасеки. Залез на крышу дымоход поправить и увидел метров 500 от меня цветущее поле подсолнуха. Интересно, он что то выделяет?
|
Цитата:
|
Вітання! Слава Україніі!
Шановні пасічники, під час формування відводків виникло декілька думок, питань. Відводки робилися на стару матку, сім'ї виводять собі молоду. отже: 1. Матка має вийти на 16-ий день. Але якщо маточник був закладений на старшій личинці, то матка може вийти і на 13, і навіть раніше? 2. Якщо 1 - так, тоді й печатний маточник буде не на 9 день, а може бути й на 6. І навіть на 4 - 5 день. І якщо запечатаний маточник на 6 день можна вважати нормальним, то печатка на 4 або 5 день відбулася явно не з молодої личинка, й матка вийде не повноцінна. 3. І відповідно, якщо заглянути в сім'ї на предмет запечатаних маточників на 4, чи 5день, то можна вважати маточники, котрі запечатані на цей час браком, і просто зірвати їх? 4. Скільки маточників краще залишити? Чи можна лишити всі, крім закладених на дорослих личинках? Дякую, якщо мали терпіння прочитати, а ще й буду вдячний за відповіді. |
Petrovich73, Зазвичай, після продажу пакетів (в Вашому випадку, відводок на плодній) коли поповнювати матки з нуклеусного парку не вспівається, деякі сім"ї виводять собі самі...получається в сильних сімей це досить не погано. На що треба звернути увагу (пишу з власного досвіду , як наступав на граблі)
Саме основне ,це десь на 10-11 день продивитись і оставити 2-4 маточники (я оставляю два) , були прецеденти якщо оставити більше сім"я випускала рій (що є дуже небажане в такому випадку). Ще обовязково контролірувати щоб було куди матці сіяти "опосля" як облетиться ...зазвичай КАРПАТКА за цей період й без матки заляє все гніздо медом... Після того як відібрали відводок, через 25-26 днів обовязково провірити чи сіє матка...щоб не завелась трутовка , якщо матка не вернулась з "гульок" Від себе хочу посовітувати(ИМХО) меньше лазьте в вулик в цей період , максимум і мінімум два рази: один раз на 10-11 день, другий на 25-26 день...гарантія що матка облетиться в такому випадку доходить до 99%. |
Андрійович,привіт!Ліза наробила шуму,що ніхто людині не відповів.а що я міг відповісти,якщо через дільожку в мене чуть пасіка не лягла,порадити людині .щоб і в нього лягла? Що з власного досвіду можу порадити,там де залишилась неплодка при огляді зверніть увагу чи не забагато трута.Поки неплідна-пускають чужих,а це переносчик кліща,от і виходить серед літа закліщений вулик.(ИМХО)
|
Цитата:
|
А за те щоб не лазити в вулик часто підтримую 100%,особливо починаючі,по собі знаю,хочуть кожен день глянути,а що матка робить? А як мед носять? Будете тривожити -ні червити,ні меду не буде.
Добавлено через 3 минуты Ще забув-перший рік не беріть меду в роїв,навпаки підкорміть восени,точніше після Спаса,тоді на весну в вас вийдуть сильні сім"ї і вони вам віддячать медом. |
Цитата:
Добавлено через 2 минуты Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Текущее время: 03:16. Часовой пояс GMT +3. |