|
Зараз на пасіці 2024
Вітаю всіх з Новим Роком! flag_ua
|
Re: Зараз на пасіці 2024
С НОВЫМ ГОДОМ! Пусть 2024 год принесёт долгожданный мир, спокойствие и уверенность в завтрашнем дне. Здоровья, благополучия и доброты.
|
Второй день нового сезона , за бортом +9-10 градусов по одинокие вылеты пчел , пока можно сказать без потерь . Итог тёплой зимовки покажет весна.
|
Рано про тёплую зимовку говорить, один месяц только зимы прошёл.
Отправлено с моего SM-M317F через Tapatalk |
Цитата:
|
На Рождество минус 20 обещают. У меня и семьи слабые из-за потрав и улики дырявые(дно сетка) и заставные в этом году решил не ставить из-за тёплых последних зим. Типа эксперимент. Лично я иллюзий не строю, потери будут, возможно серьёзные. Не говоря уже о том, что сейчас больше шансов выехав на пасеку, попасть в авдеевку, чем к пчелам. Сезона 24г может уже и не быть. Тяжёлое время, кочевое пчеловодство для многих может закончится навсегда
Отправлено с моего SM-M317F через Tapatalk |
Цитата:
|
Цитата:
Добавлено через 5 минут Цитата:
|
Вперше зимую з невтепленними сім'ями,сташновато,після 15 лютого буду утеплювати.По кліщу хтось писав що обробками виростив бронебійного кліща,якого вже ніякі яди не брали.Коли починав пасічнекувати,обробляв один раз восени щавелькою через випарювач і пластини на зиму,а тут взе бачу по три обробки біпіном.Декілька років тому мав великі проблеми з-за кліща,Ніко порадив пижму в димар,вважаю допомогає+корінь хріну.під низ вощений папір з під вершкового масла,який через тиждень виймати і спалити,на зиму один раз,але якісно біпіном і пластини,сам не знаю які кращі.(ИМХО)
|
Цитата:
На зиму пластини?:) Сподіваюсь Ви хоч зараз такого не робите?:) Я теж поки не втратила через кліщ пасіку, робила першу в сезоні обробку аж в серпні - декілька раз обробляла біпіном. А потім заключну обробку восени, теж біпіном. Сімї при таком методі в зиму йшли набагато слабші ніж зараз коли переглянула підхід до цієї проблеми. Так як сімей тоді була менше то ще поверх рамок розложувала часник. Зараз - весною пластини, червень (у нас це безвзяточний період) пластини, серпень - пластини. Двухразова обробка біпіном в жовтні. Затратніше, але кінцевий результат мене влаштовує. |
Текущее время: 02:01. Часовой пояс GMT +3. |
|