|
Мрія створити пром. пасіку
Хотілося б створити пасіку, таку якою міг би керувати 1 пасічник.
Наразі є 7 сімей карпатських бджіл, тесть з досвідом пасічника і 15 вуликів з яких 3 альпійські і 12 многокорпусні на 8 рамок. Цікавить скільки сімей бджіл може доглядати 1 пасічник? .... також є своя столярка в якій можна виготовляти вулики. 1 рій уже утік ... залишивши трішки бджіл і звідти викачалось 10 літрів меду ... з решти вуликів іще не качали.... Дякую за відповіді... |
Re: Мрія створити пром. пасіку. Вінницька обл., Іллінецький р-н, с.Бабин
Ось такі поки вулики , що уже працюють
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...] |
От по ссилці із форума знайшов продажу вуликів...
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...] чи справді вулик пенополистироловый має стільки переваг над деревяним ? |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
Тобто на пром. пасіці мають бути тільки бджолині сімї , якщо роїв не має бути...... я просто не знаю в чому різниця......... Про вулики одного стандарту я розумію і альпійських більше не буде .... будемо стремитись до 4-х корпусних на 8 рамок.... а ті 3 альпійські просто з минулого залишились...... доречі яку деревину краще використовувати для вулика... тесть говорить липа.... так як легка і недорога в порівняні .... десь 300грн за куб...... а ви яку породу порекомендуєте? |
300 грн за куб, то кругляк на пні. Докладаємо порізку та сушку, і одержуємо необрізну дошку. Переваги вуликів з деревини у тому, що наголосив Дімас: своя столярка. При цьому ціна вулика на порядок менше, ніж покупного, тим паче пінопластового. Переваги його по моїй думці, тільки у тому, що вони мають меншу вагу, чого не скажеш про ціну.
|
Ясно, одже за 300грн куб не знайти..... а яке дерево краще купувати?
Порізати кругляк ми самі можемо а посушиться він за 2 місяці в стеляжі на вулиці ..... і якщо є опит підскажіть з 1 кубометра доски скільки вуликів можна зробити чотирьохкорпусних на 4 корпуса? Іще одне питання..... чи вже запізно в цьому році ставити ловушки на рої? |
За 2 місяці дерево не висохне ні при яких умовах, хіба що в сушилці за 2 тижні. Дерево повинно сохнути мінімум рік, при умові вчасної перкладки. Я використовую вербу, липу, осику, сосну. Розраховуйте 4-х корпусний від 0,2 до 0,3 куб.м.
Цитата:
|
Цитата:
Дякую за відповідь, буду орієнтуватись тепер по кількості, в середньому 4-ри 4-х корпусних вулики на куб деревини.... По сушці , ви трішки не праві ... все залежить яку деревину , де і коли сушимо , приміром для сосни 3 місяці влітку у нашому регіоні цілком достатньо для того щоб висохнути до вологості , котра потрібна для виготовлення речей, що в подальшому знаходитимуться на вулиці.... з цим питанням трішки знайомий так як до цього більше чим півроку вивчав тему інвестування коштів в бізнес повязаний із лісом... от навіть тему вів на відповідному форумі ... [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...] по ловушкам зрозуміло .... цього року цим не займатимусь...... іще , хочу показати один із вуликів щойно зроблений тестем ..... [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...] Так як цього року мед буде тільки для себе .... сімї були поділені.... то хотілося б заробити певні кошти на продажі вуликів ..... на вашу думку , яку ціну раціонально просити за такий вулик? |
На мою думку зроблено адекватно, ціни диктує ринок, але я б не виставляв ціну нижче 800 грн за виріб.
Що до сушки дерева, то я готовий посперечатись, незважаючи на грамотний лінк, тим паче, що ми знаходимось в одному регіоні. |
Текущее время: 04:01. Часовой пояс GMT +3. |
|