Цитата:
Сообщение от Владимир@
По мне тема интересная но народа мало в теме почемуто!
|
Мабуть уся справа в поглядах, стереотипах. Ось наприклад. На з'їзді пасічників, за вечерею, пішла мова про методи пасічникування. Присутні були різні за стажем та кількістю сімей. Коли я сказав про використання сімей помічниць! З великим стажем та пасіками впевнено і відразу сказали - це фігня! А з малим, особливо коли розповів про розвиток, про середній взяток на вулик, взяли номер телефону, але при авторитетах мову особо не підтримували. Кожному своє! І кожне видхилення пасічникування буде сприйнято в штики - помічниці, ізолятори, підігріви. Лише певні групи напрацювавши методику будуть цим займатись і мати великий результат.
Щодо відводків, то beekeeper сказав достатньо. Від себе добавлю, відводки на 4-5 рамок нормально зимують. І на 2-х р. доживав до весни, а по весні з заміною місцями "вертальот", давали такий розвиток. Питання, чи варті ці зусилля і чи тобі це потрібно? Але я також не дивлячись на мороку з відводками не можу від них відмовитися. Вони мені додають чи впевненості, чи страхування?
Але коли ти приїзджаєш на точок, де стоїть 6 пасічників і вони самі звертають увагу на ативний літ твоїх бжіл і коли сусіди вже "сплять", а твої ще працюють, то це ...? На липі, чесно! Я лише одному колезі признався про реальний взяток, решту просто не захотів засмучувати, дратувати, люди приїхали за 215 км, а тут дощі, холод. Але при однакових погодних умовах, помічниці зробили свою справу.
Володире! Ви на правильному шляху, шукаєте себе і це добре. Але раджу не змішувати всі технології до кучі, тоді важко кінці з кінцями звести!