Цитата:
Сообщение от general_mayor
отделяю головы из расчета 50 мл на 1 кг сахара, а как кто делает? Головы имеют больше запах похожий на ацетон чем привычный нам продукт.
|
..мета відділення "голови" погону - відділити (і використати НЕ для напоїв) легкі і найбільш шкідливі фракції, а саме ацетони і метиловий спирт, їх температура кипіння менша від темп.кипіння етилового спирту, який ми вживаємо.
Є 2 способи отримання спиртів :
1. Дистиляція (звичайний самогонний апарат - змійовик, що проходить крізь охолоджувач). На ньому з першого разу отримуєте (спирт-сирець) міцністю 50-60%. На такому апараті ацетони і метиловий спирт ефективно відділити неможливо, тому і не "партесь".
2. Ректифікація. Для цього використовують колону, яка якраз і дозволяє "розшарувати" по висоті колони (зверху до низу): ефіри, нижче ацетони, нижче метиловий спирт (це все - ГЕТЬ, на розпалку використати). За ними йде вже етиловий спирт, потім масла... А раз ми маємо можливість розшарувати, значить і послідовно відібрати кому що потрібно.
Висновок стосовно відділення голов: на звичайному апараті - "не тратьте, куме, сили". На колоні - відділяти ОБОВ'ЯЗКОВО.