Показать сообщение отдельно
Старый 10.05.2016, 09:55   #91
mur
Бывалый
 
Аватар для mur
 
Регистрация: 05.06.2014
Пчелостаж: 5
Пчелосемей: 6
Ульи: Альпійський (рамка h=210)
Адрес: Україна, Львіська обл, Дрогобич
Возраст: 67
Сообщений: 291
Сказал(а) спасибо: 100
Поблагодарили 721 раз(а) в 142 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 2
Сказали "Не согласен!" 6 раз(а) в 6 сообщениях
Файловый архив: 0
Закачек: 0
Вес репутации: 208
mur имеет неукоснительную репутациюmur имеет неукоснительную репутациюmur имеет неукоснительную репутациюmur имеет неукоснительную репутациюmur имеет неукоснительную репутациюmur имеет неукоснительную репутациюmur имеет неукоснительную репутациюmur имеет неукоснительную репутациюmur имеет неукоснительную репутациюmur имеет неукоснительную репутациюmur имеет неукоснительную репутацию
По умолчанию Re: Алкогольні напої з використанням продуктів бджільництва

Цитата:
Сообщение от Slavko Посмотреть сообщение
такая цикличность порядком меня утомила, так как, подозреваю, эти прыжки температуры не дают четко разделиться фракциям. И переходные фазы очень большие/объемные. Может дело в самой колонне, но покупать новую сейчас жаба давит. Хочу поставить регулятор, посмотреть что будет.
..Вам практична порада (обдумайте, поки нога не ходить): відімкніть реле температури зовсім. Перевірте свою колону при постійно ввімкненому нагрівачі. Якщо на протязі хоча би 30 хвилин не буде "захльобування" колони, то вона працює правильно (іншими словами - охолодження потужніше, ніж нагрівання). А якщо так, то і регулятор потужності не потрібен зовсім! В самій колоні температура саморегулюється за рахунок теплообміну на елементах, якими заповнена колона: між парами, що прямують вверх, і конденсатом, що протікає вниз. І ця температура протягом перегону міняється в залежності від співвідношення на кожен даний момент речовин в бразі, яка кипить. Після стабілізації температура внизу колони завжди буде біля 100 град (та вона нам і не цікава); а от вгорі буде так: спочатку в районі 56-60 град (ацетони), відберете їх - підніметься до 65 (метиловий спирт), виберете метиловий спирт - підніметься до 78,3 (це вже те що нам потрібно - етиловий спирт); і буде триматись довго. Закінчаться в суміші етил.спирт - підуть хвости, придатні хіба що в другу перегонку.

Добавлено через 1 час 15 минут
Slavko ..наскільки я знаю покупні колони, там завжди встроєні 2 ТЕНи. На розігрів куба (спочатку) працюють обидва, а коли доходить до кипіння, один вимикається терморегулятором, а другий продовжує нагрівання весь час до кінця процесу. Можливо, в Вашому випадку під'єднані ТЕНи так, що при досягненні певної температури вимикається не один ТЕН, а обидва? І причина в цьому?
mur вне форума   Ответить с цитированием
5 пользователя(ей) сказали cпасибо:
serhio70 (10.05.2016), Slavko (10.05.2016), Urik (10.05.2016), Немолодий (13.10.2016), Роман 72 (31.12.2018)