Показать сообщение отдельно
Старый 17.05.2016, 11:44   #4
Bortjanik
Бывалый
 
Регистрация: 18.05.2015
Пчелостаж: 27
Пчелосемей: 5
Ульи: лежаки и Рут
Адрес: Украина, Черкасская область
Сообщений: 1,003
Сказал(а) спасибо: 860
Поблагодарили 684 раз(а) в 118 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 2
Сказали "Не согласен!" 1 раз в 1 сообщении
Файловый архив: 0
Закачек: 0
Вес репутации: 229
Bortjanik имеет неукоснительную репутациюBortjanik имеет неукоснительную репутациюBortjanik имеет неукоснительную репутациюBortjanik имеет неукоснительную репутациюBortjanik имеет неукоснительную репутациюBortjanik имеет неукоснительную репутациюBortjanik имеет неукоснительную репутациюBortjanik имеет неукоснительную репутациюBortjanik имеет неукоснительную репутациюBortjanik имеет неукоснительную репутациюBortjanik имеет неукоснительную репутацию
По умолчанию Re: Текущие вопросы начинающих

Цитата:
Сообщение от Володимир Jos Посмотреть сообщение
В цьому році в один відводок підсаджував вже дві неплідки. Спочатку виведену зі свищового маточника, потім італьянку придбану. Починали роїтись, наробив відводків. матку підсадив свищову. Потім з"явилась можливість взяти італьянку виведену штучно. одну забрав, іншу підсадив. Садив обох під ковпачок, на виходящому розплоді і щоб під ковпачком ще й мед був. Прийняли обох безх проблем. перша сиділа десь сутки. Інша майже троє суток. Несподівано попав на чергування на точок на двоє суток, і якось забув за ту матку. Там вже навилуплялось бджіл. Вчора знову требу було їхати, зранку матку випустив і поїхав. Сьогодні вирішив перевірити, що там. А там свищові маточники, і жива матка бігає.
На мій погляд підсажувати неплідку у сімью чи відводок, у який попали рамки з засівом чи відкритим розплодом,-то є великий додатковий ризик у процесі підсадки неплідних маток. Також є ризиком підставляння відкритого розплоду до моменту обльоту неплідної матки та моменту появи у гнізді, вже від неї, відкритого розплоду. Стосовно ковпачка це найбільш надійний спосіб, але на мою думку без відкритого розплоду. Сам я ж не допускаю одночасної наявності закладених свищових маточників у гнізді з підсаженою маткою, а то вона може щезнути, а маточники залишитися.
Bortjanik вне форума   Ответить с цитированием
4 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Dimitr (23.05.2016), gru.v (17.05.2016), tanushka12 (19.05.2016), Володимир Jos (18.05.2016)