Тема: Варроатоз
Показать сообщение отдельно
Старый 20.12.2016, 19:41   #6
davolodya
Бывалый
 
Регистрация: 18.09.2013
Пчелостаж: 6
Пчелосемей: 50
Ульи: лежак 20р. дадан двукорпусный, улей Кука
Адрес: Украïна Львівська обл. Сокальський рн
Возраст: 53
Сообщений: 1,365
Сказал(а) спасибо: 961
Поблагодарили 1,458 раз(а) в 326 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 4
Сказали "Не согласен!" 14 раз(а) в 14 сообщениях
Файловый архив: 31
Закачек: 0
Вес репутации: 346
davolodya имеет неукоснительную репутациюdavolodya имеет неукоснительную репутациюdavolodya имеет неукоснительную репутациюdavolodya имеет неукоснительную репутациюdavolodya имеет неукоснительную репутациюdavolodya имеет неукоснительную репутациюdavolodya имеет неукоснительную репутациюdavolodya имеет неукоснительную репутациюdavolodya имеет неукоснительную репутациюdavolodya имеет неукоснительную репутациюdavolodya имеет неукоснительную репутацию
По умолчанию Re: Варроатоз

Цитата:
Сообщение от Столяр Посмотреть сообщение
Ну можливо ви не зовсім розумієте, що означає звикання, в даному випадку. Звикання- не означає що на 3-4 рік кліщі в любому випадку не будуть обсипатися, але це означає що при не дотримані (зменшені) дози, через 3 роки ефективність припаратів на основі амітрази буде зменшуватися. Якщо говорити по формах в яких застосовується амітраз то очевидно що при правильному використані, надійнішим є поливання розчином (біпін, тактик...) , полоски більш сприяют звиканю, а димпушка і спалювання таблеток не дозволяє точно дозувати, що в свою чергу теж може привести до звиканя.
Що до полосок має значення коли їх застосовувати. Якщо при відсутності розплоду або коли розплід на виході, то дія полосок може наближатися до100, але якщо різновікового розплоду багато то частина кліща не зустріне терапевтичної дози амітрази і набуватеме стійкості. Хоч на упаковках з полосками пише- ,що вони діють 26-30 днів, але думаю зрозуміло що терапевтична доза не зберігається всі ті дні.

Добавлено через 6 минут


Да муравьинка проникает через крышечки и убивает там клеща, а расплоду не причиняет вреда, поскольку есть природным компонентом мёда.
З початком появи кліща на пасіках основним препаратом була мурашина кислота. Відмовилися від неï через великий % загибелі маток.
Нарахунок полосок, не тіште себе ілюзіями, досить часто трапляються полоски, котрі просто не діють. Незнаю,підробка, економія ДВ чи просто неправильне зберігання, але часто полоски не працюють. Надієтесь на обробку, а ефекту нуль, на додачу ще й час обробки проходить.

Амітраза на сьогоднішній день самий дієвий варіант, кліщ від неï вже років з 20 сиплеться, і до цього часу ще привикання не має. Незнаю що не так з дозою, на пушку іде 1мл робочого розчину, в димових таблетках доза розрахована виробником, проблем не бачу.
Бджоли Ваші, Вам вирішувати чим обробляти будете. Я для себе висновок зробив, і висловив свою думку. На істину не претендую.
Проти амітрази в першу чергу виробники полосок, адже тактік і біпін значно дешевші і більш дієві
davolodya вне форума   Ответить с цитированием
7 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Dimitr (23.12.2016), nixar2007 (21.12.2016), Voka (22.12.2016), Берендей (20.12.2016), Димас (20.12.2016), Кудлянин (21.12.2016), Шавлюк (20.12.2016)