Показать сообщение отдельно
Старый 02.02.2017, 16:57   #3
верес
Бывалый
 
Аватар для верес
 
Регистрация: 15.03.2013
Пчелостаж: 5
Пчелосемей: 10
Ульи: БКМФ
Адрес: Україна, ВІнницька обл. г/к пш 49*05'; сд 28*17'. внм 244 м.
Возраст: 64
Сообщений: 8,419
Сказал(а) спасибо: 7,828
Поблагодарили 5,313 раз(а) в 1,357 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 344
Сказали "Не согласен!" 201 раз(а) в 150 сообщениях
Файловый архив: 52
Закачек: 0
Вес репутации: 1088
верес имеет неукоснительную репутациюверес имеет неукоснительную репутациюверес имеет неукоснительную репутациюверес имеет неукоснительную репутациюверес имеет неукоснительную репутациюверес имеет неукоснительную репутациюверес имеет неукоснительную репутациюверес имеет неукоснительную репутациюверес имеет неукоснительную репутациюверес имеет неукоснительную репутациюверес имеет неукоснительную репутацию
По умолчанию Re: Центрифуга для добуваня воску

недає спокою ця Ваша центрифуга, відчуваю що вона таки може стати і "моєю", тож в голові бурлять фантазії.
Як я бачу свою центрифугу, тобто конструктивно.
Ротор основа суцільний диск з нетонкого металу. До нього намертво кріпиться циліндр виготовлений з прутиків, товщиною 5-6 мм. Конструкція така, три кільця, з внутрішньої сторони вварюються вертикально стержні з певним кроком. Кільця розмістити в верху по середині і в низу циліндра.
Наступне, в центрі ротора до дна приварити конус виготовити який з листового металу, основа конуса приблизно 1/3 діаметра ротора, висота на рівні ротора.
Тепер ще одна деталь, циліндр виготовити з сітки, зовні усилений кільцями з таким розрахунком щоби вільно але без великих зазорів акурат можна було вставити в ротор. Це ще не все, циліндр з сітки розризати в вертикальній площині і з однієї сторони обладнати петлями з іншої засцібками, таке ускладнення полегшить видалення віджатої мерви. В нижній частині роз'ємного сіткового цилвндра приварити два сегменти розрізаного навпіл диску з отвором під основу конуса.
Як має працювати така центрифуга.
стінки сіткового циліндра при потребі можна вистилати полосою мішковини, але думаю то буде зайве. Опускаємо циліндр в ротор, маємо конструкцію з конусом по центру, засипаємо суш, мерву, і ось тут якраз в пригоді стане конус, думаю він буде сприяти непоганому рівноміррному розміщенню суші по периметру циліндра, це перше, і друге, в центральній частині циліндра небуде суші, бо як відомо чим ближче до осі тим менша відцентрова сила , тож в зоні малих сил суші небуде .
Для продуктивної праці бажано було би мати два сіткових циліндра, один працює, інший очищається і готовиться до роботи.
п.с. можливо я багато нафантазував, хто що думає про таку побудову центрифуги для віджиму суші?.
__________________

39 ОДШБр
верес вне форума   Ответить с цитированием