Показать сообщение отдельно
Старый 15.09.2017, 08:57   #10
bee-beep
Забанен
 
Аватар для bee-beep
 
Регистрация: 11.06.2017
Пчелостаж: 1
Пчелосемей: 2
Ульи: ППС,ППУ, 10 рам 300+145.
Адрес: Київська область,с.Гореничі.
Сообщений: 3,727
Сказал(а) спасибо: 2,747
Поблагодарили 3,934 раз(а) в 1,074 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 6
Сказали "Не согласен!" 23 раз(а) в 18 сообщениях
Файловый архив: 0
Закачек: 0
Вес репутации: 0
bee-beep имеет неукоснительную репутациюbee-beep имеет неукоснительную репутациюbee-beep имеет неукоснительную репутациюbee-beep имеет неукоснительную репутациюbee-beep имеет неукоснительную репутациюbee-beep имеет неукоснительную репутациюbee-beep имеет неукоснительную репутациюbee-beep имеет неукоснительную репутациюbee-beep имеет неукоснительную репутациюbee-beep имеет неукоснительную репутациюbee-beep имеет неукоснительную репутацию
По умолчанию Re: Текущие вопросы начинающих

Цитата:
Сообщение от P4ELOVOD Посмотреть сообщение
Як що є льоток з боку вулика, то він розрахований на зимівлю з теплим заносом. Сім'ї значно краще зимують з теплим заносом, менше споживають кормів, та краще йде весняний розвиток при не стійкїй та про прохолодній весні. Так що погугліть,запитайте в нашого Андрюхана,він зимує з теплим заносом. Там потрібно трішки інакше формувати корм.

Добавлено через 22 минуты

Можливо кліщ, або сім'я була просівша в липні-серпні, та стара матка. Як правило відстає за цьогорічними по кладці яєць..
Матка мабуть стара. Тому що... коли я їх купувала... то пасічник при мені зачавив маточник по центру один в цій сім*ї. Я на це не звернула увагу тоді!!! Ну як лох. По суті я купила сім*ю вже в ройовому стані. І потім все літо вони мені "жглі".
Занести є куди. Спитаю, мабуть, цю зиму вони проведуть там.

Добавлено через 4 минуты
Цитата:
Сообщение от Sauron Посмотреть сообщение
bee-beep, определить отсутствие матки можно и по поведению пчел , когда открываеш улей и они лезут массово на верх , попки вверх ,сильный гул- уже подозрительно, а если спокойны то матка есть.
ага, я вже таке бачила у своїх, коли матку чаванула. Ні, вони дуже-дуже спокійні.

А от карпатка, яка сидить з маткою, ох і дає мені жару))))))))) навіть за 5 метрів від вулику,я бачила як фуганула з літка зробила мені ботексні губи я навіть не встигла вчасно відреагувати на такий бджолячий маньовр. Але й по меду вони лідери.Їх можна було і качнуть.
bee-beep вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
rpm (15.09.2017)