Цитата:
Сообщение от Nazar
Другий павільйон мені не скоро світить, для початку потрібно цей освоїти. До покупки я переглянув декілька варіантів павільйонів, також працював в схожому павільйоні у товариша. Тому можу сказати, що зручність обслуговування залежить від висоти рощмішення верхнього ряду вуликів. У друга верхній ярус нижче побудований і мені було незручно працювати з нижними
ярусом оскільки мішав верхній, з другим ярусом проблем не було. Думаю, що проблеми з павільйонами такого типу виникають через те що проектуються людьми які не працювали до того в таких павільйонах і відповідно не можуть врахувати всі моменти. Так наприклад було з павільйоном мого товариша.
Через це я вже схилявся до варіантів із вуликами в один ярус на теплий занос. Коли купляв я спеціально пробував як почуватимусь при роботі із нижнім та верхніми ярусами. Мені по розмірам підійшов ідеально. Пасічник в якого купував все життя бджолами займався, тай сімей по нашим міркам мав багато десь біля пітори сотні, тож продумував конструкцію до дрібниць.
|
Мені не сподобалось що перший поверх стоїть на підлозі,і обслуговуючи його треба стояти "раком",мій хребет відмовиться працювати після трьох вуликів,я в себе зробив щоб стояти нормально,+маю місце для зберігання надставок,правда він одноярусний.