Тема: Улей удав
Показать сообщение отдельно
Старый 23.02.2018, 08:26   #133
Орієць
Бывалый
 
Аватар для Орієць
 
Регистрация: 08.01.2012
Пчелостаж: 6
Пчелосемей: 10
Ульи: Aльпійці, двокорпусні
Адрес: Україна, Луганська обл., м.Старобільськ
Возраст: 57
Сообщений: 1,436
Сказал(а) спасибо: 1,668
Поблагодарили 734 раз(а) в 132 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 4
Сказали "Не согласен!" 6 раз(а) в 4 сообщениях
Файловый архив: 1
Закачек: 0
Вес репутации: 295
Орієць имеет неукоснительную репутациюОрієць имеет неукоснительную репутациюОрієць имеет неукоснительную репутациюОрієць имеет неукоснительную репутациюОрієць имеет неукоснительную репутациюОрієць имеет неукоснительную репутациюОрієць имеет неукоснительную репутациюОрієць имеет неукоснительную репутациюОрієць имеет неукоснительную репутациюОрієць имеет неукоснительную репутациюОрієць имеет неукоснительную репутацию
По умолчанию Re: Улей удав

Цитата:
Сообщение от михалыч1 Посмотреть сообщение
А зачем круглый год кормить,если Вы думали для подкормки Я ложу пакеты,но думаю перейти на ведёрки или баночки как у Медяника.
Так. Ніхто й не годує цілий рік. Весна та серпень-вересень, хіба що якись нуклеус влітку при необхідності.. Я відразу зробив підкормку за допомогою банки через отвір в стелі.
Міхалич, у Вас який розмір рамки? Я так розумію, як в Діда. Як Ви відкачуєте мед з Виших рамок? В мене рамка Н-113 (корпус-120мм, безфальц). Хотів зробити рамку для відкачки як у Шури Логвінова, а рамка не влазить в медогонку. Переробляти медогонку поки, що не можу, оскільки є й даданівськи рамки. Тому й відкачую в Даданівських касетах. Хоча в планах зробити з неї радиальну, можливо уневірсальну. Й матеріал для цоьго збираю, та часу на це поки що невистачає. Хочу поміняти всіх маток на сьоголіток та збільшити в 2-2,5 рази пасеку. А корпусів ще для цого недостатньо. У вас корпус на скільки рамок? Спілкуючись з Дідом на форумі,останній радив 9-рамочний. Я зробив 8-рамочний. А зараз виникає думка, поки мфушники в мене тільки розростаються, може все раки робити 9-рамочні. Внутренній переріз буде 315(320)* 300мм. Яка Ваша думка?
Як навощуєте рамки?Переглядав в черговий раз відео про удави, та звернув увагу на корпуси в Діда. В них немає пазів для захвату корпуса руками. Восени наробив з півсотні корпусів. І якось упустив цей момент, хоча спочатку корпуси робив з пазами. Вже й лаком покрив пару раз. Переставляючи ці корпуси – чутка щось не так, незручно працювати. На минулих вихідних налаштував свій Бош та поробив пази в корпусах під руки. Через пару тижнів вони можуть вже знадобитися, коли буду пересаджувати з даданів в МФУ, то вимушений був покрити корпус ще раз лаком. Працював в майстерні під домом. Колись там був гараж, зараз автівка на дворі а туди вже й станки настановив. То сморід від лаку відчувався й в будинку.

Последний раз редактировалось Орієць; 23.02.2018 в 09:05.
Орієць вне форума   Ответить с цитированием