Тепер за дрібниці, які дуже важливі при вибору КВЕДів.
Спершу я обрав основний КВЕД 01.49 Розведення інших тварин.
У зв'язку з тим, що мешкаю в м.Харкові, то я маю право обрати ставку єдиного податку не 20%, а 10% від мінімальної заробітної плати. Але при реєстрації заяви виникла проблемка. Справа в тому, що мешкаю я в місті, але діяльність по розведенню інших тварин здійснюю поза містом, то ставка автоматично стає 20%. А мені це не вигідно.
Тому я в електронному сервісі змінив основний КВЕД на інший, згодом ще раз змінив. І на сьогодні в мене стоїть основний КВЕД 46.38 Оптова торгівля іншими продуктами харчування, у тому числі рибою, ракоподібними та молюсками (основний). Тобто змінювати КВЕДи Ви маєте повне право. А так як я буду торгувати з мережею супермаркетів, то я і обрав оптову торгівлю.
І тільки після того, як я змінив свій КВЕД, я пішов реєструвати 2-у групу ФОПа.
: Визначення роздрібної чи оптової торгівлі:
Цитата:
Щодо визначення оптової чи роздрібної торгівлі є чітке визначення. Якщо Ви продаєте хоча б одну банку магазину для подальшого продажу кінцевому споживачу, то це опт. Якщо Ви продаєте 10 тон мед для кінцевого споживача для подальшого споживання, то це роздріб.
|
Тому, щоб не повторювати помилки, майте це на увазі.
ПС на останок велике прохання: якщо Вам є щось написати важливе, то пишіть будь ласка. Якщо хочете дати якусь оцінку, то будь ласка йдіть у флуділку.