Цитата:
Сообщение от LLS14
Да Вы правы я в липні зовсім не переймався бо хто хотів зроїться ті вже злетіли..
Виходячи з результатів цього сезону співвідношення меду з акаціі+рапс і сояшник 1 до 8 тобто з сояшника в 8 раз більше кг. В наступному році пороблю з усіх сімей відводки на стару матку в началі травня и тоді точно не буду переживати
|
Якщо використовується один рутівський корпус під гніздо відокремлений ганеманівською решіткою від магазинів, то матка має бути цьогорічна молода, бо навіть після липи деякі можуть полетіти, особливо якщо взятку немає і сім*ї сильні. Щодо соняха, то в моєму районі його сіють небагато і так як я не кочую, то його взагалі може не бути, тож акація для мене це майже як основний взяток, і вона цвіте більш-меньш стабільно, навідміну від липи. Ще один плюс акації в тому, що на неї є попит і ціна нормальна. Якщо орієнтуватися чисто на сонях, то можна взагалі розділити сім*ї пополам в травні і будуть дві хороші сім*ї до медозбору з соняха і так втікти від роїння, але на сонях зараз немає особливого попиту (якщо продавати вроздріб), ну а на опті теж ціна зараз на нього низька. Я для себе вирішив, що краще качнути небагато акації, липи, різнотрав*я і продати мед вроздріб, немаючи проблем з кочівлею, ніж накачати багато соняха і потім не знати, що з ним робити, бо вроздріб я його не продам, а на опт по таких цінах як зараз здавати не хочу.