Показать сообщение отдельно
Старый 26.09.2019, 13:33   #3127
юта-а.
Гость
 
Сообщений: n/a
Файловый архив:
Закачек:
По умолчанию Re: Сейчас на пасеке 2019

Цитата:
Сообщение от novichok Посмотреть сообщение
Саме так. Тільки власне контролювати його (кліща) почав вже після минулорічних втрат, до того (власне досвід на помилках) робив за принципом - "смужки поставив - порядок".
Тому навесні я його і не бачив. А от у серпні...
Цього сезону підхід зовсім інший. По-перше, навесні смужки з іншою діючою речовиною. Було флуметрин, тауфлювалінат, "ароматизатори" накшталт "екопола", на цей раз амітраз. По друге, ставив смужки три рази, заміна через 7-10днів. В тому числі й на куплені сім'ї. (Там пасічник був більш досвідчений але кліщ теж успішно сипався). Контроль показав, що інтенсивний осип йде якраз близько 5 днів, потім відчутно сповільнюється. Перша партія смужок - багато кліща, друга - менше але теж немало, третя - одиниці, тому третій заход можна було не робити. Препарат "варроадез" (зрозуміло, що результат стосується тільки моєї конкретної ситуації на той момент)
У серпні після відкачування поставив "ароматизатор" "екоплюс". Пахне сильно, бджоли весь мед біля смужок порозпечатували й геть позабирали, але не думаю, що від нього була якась користь. На жаль, не мав можливості контролювати, тільки нещодавно поперевозив сім'ї додому. Через 10 днів поставив смужки "гліоксія" (щавелька). Вже стоять близько трьох тижнів а кліщ й досі сиплеться.
Глиоксию походу можно ставить в любое время? Отверствие в полосках есть?

Последний раз редактировалось юта-а.; 26.09.2019 в 13:39.