Цитата:
Сообщение от Санek
Скажу так всякие ДСТУ и ГОСТы в НАШЕЙ с вами стране существуют только на бумаге. Посмотрите что мы едим, чем фермера обрабатывают овощи, пшеницу и т.д., какая вода идёт из под кранов дома.
По поводу анализа, его только могут делать только те кто хочет заготовителю сдать свой мед и доказать что в бочках именно то что он говорит, всем остальным на рознице оно нах не нужно, потому как никто не будет покупателю, особенно при продаже дома тыкать какую-то бумажку, которую ему не очень интересно читать. Ему важно вкус, запах, ну и нравиться ему мед и его цена или нет.
|
То що, будем робити як всі? Назвемо свій мед манукою? Чи таки будем старатись притримуватись офійних стандартів?
В нас зустрічав назви: "лісовий з акацією", ''луговий з шавлією''. Так дерева акації хоч є в наявності (але їх менше як вуликів), а шавлія.... та я навіть не знаю як вона виглядає.
Добавлено через 35 минут
Цитата:
Сообщение от Ульч
Каждый пчеловод лучше всяких критиков знает состав своего меда.
И при желании опытный пчеловод может сделать расп с подсолнухом, без акации и липы, еще и разных годов, просто отбирая рамки на склад.
Вот почему при продаже, за опытом стоит убедительность.
Так что, кто не умеет и не знает тонкости пчеловодства, пусть бесится себе дальше.
|
Ні разу мед з різнотрав'я не повторився на 100 % в наступному році, навіть на тому самому точку. Я не знаю, що було намішано в минулорічному гречаному (бо навіть він був не такий як завжди). Думаю, більшість пасічників, які б'ють себе п'яткою в груди з криком "я знаю'', здивувалися б результатам пилкового аналізу того меду який: не зовсім соняшник (бо в магазинах щось було), майже гречка (але якась вона жовтувата), з садів (і пофіг, що за кілометр 300 га ріпака).... Дехто, може навіть, і присоромився б.
Для більшості покупців за ''убедительностью'' стоїть ''опит'', на жаль. Але є і такі, що наслухавшись таких опитних і убєдітєльних починають хаяти кращий твій продукт, бо вони знають який він має бути.
Я не кажу, що якийсь мед поганий. Соняшник, в принципі, за смаком не поганий мед і гречку при біді їсти можу. Кожен мед гідний знайти свого покупця.
По темі. Починають напитувати ще не відкачаний гречаний мед. Дрібний опт озвучую ціну 90-100 грн/кг - поки ні хто не ''злякався'' і чекають поки ''розкручу медогонку''. Я продешевив чи ні?