Показать сообщение отдельно
Старый 10.01.2022, 23:24   #99
Юрій Чугай
Бывалый
 
Регистрация: 20.09.2012
Пчелостаж: 8
Пчелосемей: 50
Ульи: рогатий рут, 10 рам.
Адрес: Україна, Рівненська обл. Володимирець
Возраст: 37
Сообщений: 1,818
Сказал(а) спасибо: 660
Поблагодарили 2,014 раз(а) в 673 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 185
Сказали "Не согласен!" 62 раз(а) в 47 сообщениях
Файловый архив: 1
Закачек: 0
Вес репутации: 434
Юрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутацию
По умолчанию Re: Варроатолерантность и варроасопротивление

Цитата:
Сообщение от Юрий Нефёдов Посмотреть сообщение
Вважаю що феномен Волкотрубенко теоретично можливий якщо бджоли рояться майже в нуль. Тобто Вилітає перший рій первак наприклад 1го числа. після вильоту виходять цього ж дня перші ройові матки. Останній рій виходить наприклад 15го числа. 16го числа виходить остання ройова матка, вона ж і залишається. 26го числа вона починає сіяти. через 35 днів після того як було закладене останнє яїчко старою маткою кліщ може знову залізти в ячейку для розмноження. може залізти і на 33й день.
якщо матка в останній свій день відклала 100 яєць бджолиних і 50 трутових, то останній кліщ вийде 28го числа. і у бджіл теоретично є до 7 днів щоб зтрусити з себе при обльотах максимальну кількість кліща. 50 же останніх трутнів вийдуть на обліт як раз на 5й 7й день.
При цьому у вулику ще можуть залишитись дуже не велика кількість трутнів з деформованим крилом.
Думаю при таких умовах пасіка може прожити максимально довго. може навіть деяки сімї не один раз повністю вивільняли кліща із вулика. Але так як пасіка це не дупла на кілометрових відстанях одне от одного. то поруч стоячі вулики знову і знову заражаються від сусідніх.
Якщо умови інші. Наприклад сім'я відпустила один тільки рій, то кліщів на багато менше не стане.
--------
За помилки Волкотрубенко напише сам. Але я думаю що коли він продав самі сильні сім'ї то відразу руки потянулися розмножить пасіку ділячи ройові сімї рамками з маточниками. тобто наробив відводків щоб знову збільшити пасіку.
та й взагалі якщо продаються самі сильні то із слабких результат завжди буде слабкий.
Тобто при максимально можливому при роїнні безросплідному періоді певна частина кліща гине від старості не давши потомства. Тільки при цій умові може знизитись % закліщеності.
Даних про те, що при обльотах бджола зкидає кліща я не зустрічав. Як і про те що рої можуть скидати певну кількість паразита - в роївниці ніколи не бачив кліща.
Юрій Чугай вне форума   Ответить с цитированием
2 пользователя(ей) сказали cпасибо: