Показать сообщение отдельно
Старый 31.12.2022, 19:54   #797
Юрій Чугай
Бывалый
 
Регистрация: 20.09.2012
Пчелостаж: 8
Пчелосемей: 50
Ульи: рогатий рут, 10 рам.
Адрес: Україна, Рівненська обл. Володимирець
Возраст: 37
Сообщений: 1,818
Сказал(а) спасибо: 660
Поблагодарили 2,014 раз(а) в 673 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 185
Сказали "Не согласен!" 62 раз(а) в 47 сообщениях
Файловый архив: 1
Закачек: 0
Вес репутации: 434
Юрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутацию
По умолчанию Re: Сейчас на пасеке 2022

Цитата:
Сообщение от Лиза Посмотреть сообщение
Добре Ви зрозуміли. Ну ладно.Для чого тоді Вам вдвічі більше сімей на кінець сезону, якщо вони в поточному сезоні не дали товарного меду?. Так як Ви пасіку не лікуєте, гнізда в зиму не формуєте, то до слідуючого травня пасіка знову приблизно вдвічі зменьшиться. А при цьому використовувались додатково вулики, рамки, вощина, витрачали час на створення цих сімей, можливо купляли чи виводили їм маток, транспортували в степ і обратно лишні вулики. Тобто затрати є, а от меду від них не взяли. А отримали тільки по бідону на тих, що зимували?.
Чи таки дали вони товарного меду, а от тільки Ви " стісняетесь" сказать, що вихід меду на сім'ю за сезон склав не по бідону (52 кг), а поділившина на всі откачані вулики вийде десь в половину меньше. Враховуючи, що пасіка стоїть серед полів соняшнику отримать за сезон на сім'ю чи вулик в середньому 26 кг меду це малувато. Ну так це ж і є наслідки того, що пасіка з недостатнім доглядом.
Ліза, про що сперечаєтеся? А якби в нього пасіка виросла б в 10 разів, меду не стало б в 10 разів менше. Його просто не стало б. В Миколи є вал меду, який його влаштовує. Є приріст сімей на поповнення зимових втрат. Йому байдуже як ви рахуєте на зимувалу чи на вулик на медозборі.
Я вважаю правильно рахувати на зимувалу.
В моїх краях бідон з сім'ї це дуже не часто досяжний показник.

Добавлено через 15 минут
Цитата:
Сообщение от Андрей Андреевич Посмотреть сообщение
...відводки роблю в травні - це коли продаю пакети. Продаю від сильніших сімей...з слабаків не роблю. Як протиройовий метод, то так роблю (ослабляю періодично через 10 днів ) забираю в сильніших розплод і бджоли , усилюю слабших - в мене це називається вирівнювання пасіки (на форумі половина бджолярів такої маніпуляції противники...)
Де ставив полоски, там даже не було з чого пакети продавати. Обробляю завжди полосками, біпіном і другими препаратами не користуюсь...один раз за все життя обробив дим-пушкою (тімол+щавлева кислота + спирт), після того дим пушку подарував безплатно, щоб її даже на пасіці й не валялось...а запаси тимолу і щавельки до сих пір десь валяються (з пару кілограм)
Полоски ставив не виборочно, а рядами ...так що є як зрівнювати.
Я не кажу що більш ніколи не буду використовувати полоски...просто рік , на рік не приходить...кожен рік по різному, треба все прочувствувати в тому числі і коли вже критична маса кліща появляється на бджолах...як я це підмічаю?...по моїх німцях на пасіці...не чіпляються кліщі до собак, не буде і на бджолах...)
П.С. ...кстаті, тут почали зрівнювати пасіки по медові на сім"ю...я зрівнюю по кінцевому результату : пакети+ матки+ прополюс+ мед... з чого краще виходить, на то і акцентірую увагу... Відкрию дуже велику таємницю : з матками саме простіше добиватись успіха, там все під контролем й можна даже методичку пошагову написати...а от по медові і пакетах таке не напишеш...
А які у вас полоски? На основі чого?
Кліща більше в сильних сім'ях. Пакет продали і кліщ поїхав до покупця. Сім'я очистилась і рік (умовно) ще проживе.
Розкажіть про своїх німців, де логіка? Там же ж зовсім інші паразити.

Сьогодні відкривав льотки (стоять на вентиляції) для можливого обльоту. Деякі сім'ї забили прохід підмором, з виду молоді кошлаті бджоли. Так от кліща в підморі дуже багато, в деяких більше 10% від бджіл. По сезону ставив полоски і два рази біпінив. Надіюсь, це завмерлий останній розплід викидали (попутно з кліщем). Якщо так, то це ще один природний метод саморегуляції кількості кліща.
Юрій Чугай вне форума