Цитата:
Сообщение от анна сергеева
На мою думку, це дослідження дає можливість приблизно визначити відсоток підозрілих партій взагалі. Проби брали протягом року, на різних таможнях, від крупних постачальників більше, від малих менше, тобто з наміром отримати більш менш реалістичну картину. Негативна проба - негативна партія.
І я би так подумала, що раз, наприклад, для Китаю з відібраних 89 проб 66 - підозрілі, тобто 74% партій, то малоймовірно, що ситуація з рештою партій з Китаю суттєво відрізнялась. Тобто приблизно 74% всього меду, який Китай поставив до ЕС у 2022, скоріш за все, показали би на аналізі підозру на фальсификацію, рахуйте хоч пробами, хоч партіями, хоч тонами.
Для України цей відсоток біля 18%, для Аргентини 21%, для Турції біля 90%, для Британії взагалі 100%. Для Нової Зеландії 3 з 5 партій були з сиропами, що особливо вражає, враховуючи, що середня ціна імпорту з Нової Зеландіі до ЄС у 2022 становила біля 20 $/кг.
|
В мене в одного таке відчуття, що чим більше країна виробляє натурального меду І у великих кількостях, тим більші критерії відбору і менша ціна на товар
Типу нічого лізти на ринок з натуральним, при нестачі натурального магазини будуть брати без проблем і домішки, торгувати то чимось буде потрібно
Це я і про ситуацію із ціною на мед зараз, ну на фоні такого фасильфікату , за нашим медом черга повинна стояти, а нас все більше питаются нагнуть.
Не лізти з своїм натуральним у нас свій розклад торговлі