Цитата:
Сообщение от seim
.
Это ваши глупости, а не мои. Все что Вы успели написать я подытожил в одном сообщении. Ничего своего я там не придумал. Вы пишете одно, потом в противоречие пишете другое, потом третье в противоречие первому. Вы сами запутались в трёх соснах изначально написав какой-то бред а потом пытаясь этот бред аргументировать при этом везде во всем не согласен. К чему было писать по роение маток 31 поколение если оказывается пчелы только 10 лет у вас? За сезон 3 поколения маток менялись? Чьи это глупости, мои что-ли? Это же вы все писали. Со всем что я писал или напишу вы всегда будете не согласны. Разные мы с вами люди. Но если не согласен то нужно пробовать несогласие логически увязывать между собой. А не просто баба Яга против. Массово делал отводки, поэтому пчелы не склонны к роению. Шедевр просто. Вы сами себя в глупую ситуацию загнали, а потом обижаетесь.
|
'' 31 покоління'' це алегорія і сарказм. Ну який баран буде рахувати ті покоління на ройових маточниках або як дізнатись ''родословну'' матки у впійманого чужого роя? Тут мову веду що в нас не ''прийнято'' штучно виводити матки. З десятка моїх знайомих 1-2 виводять. Якийсь мізерний % маток ще купується плідними, але основа це ройові в n-ому поколінні (щоб ви знову рахувати не почали
).
Я ніде не писав, що мої бджоли не схильні до роїння! Не перекручуйте. Я стверджую, що якщо пасічник на місці і знає що робити, то роїння йому не страшне. Його або не буде, або воно буде в допустимих межах. І це все на місцевих бджолах. І не треба тут сидіти на голці матеріалу іноземного походження.
В лежаках відводки не робились, сім'ї з весни були сильні, кормів з весни було достатньо, ройові матки... Всі умови для роїння, а його всього 15 %. Хай навіть ще вилетить 1-2 роя (в чому я сумніваюсь), але я про них і знати не буду. Робота з гніздами закінчена, йде головний взяток.
В корпусних вуликах відводки можна не робити взагалі, тільки якщо корпуса всі однакові і є місце де зберігати від молі рамки з під розплоду. Підняття розплоду при розширенні на порядок зменшує відсоток роїння. І робота по Демарі мені дуже подобається. Але мені не охота тягати тяжкі рутівські корпуси. Люблю магазинні надставки і роботу матки в одному корпусі, тому доводиться на рутах робити відводки. Якщо з відводком у верхньому корпусі в мене цьогоріч жодного роя, то навіщо бігати за супер не рійливими матками?
Технологія рулить, а не порода
.