Показать сообщение отдельно
Старый 19.08.2014, 16:04   #389
верес
Бывалый
 
Аватар для верес
 
Регистрация: 15.03.2013
Пчелостаж: 5
Пчелосемей: 10
Ульи: БКМФ
Адрес: Україна, ВІнницька обл. г/к пш 49*05'; сд 28*17'. внм 244 м.
Возраст: 64
Сообщений: 8,419
Сказал(а) спасибо: 7,828
Поблагодарили 5,313 раз(а) в 1,357 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 344
Сказали "Не согласен!" 201 раз(а) в 150 сообщениях
Файловый архив: 52
Закачек: 0
Вес репутации: 1088
верес имеет неукоснительную репутациюверес имеет неукоснительную репутациюверес имеет неукоснительную репутациюверес имеет неукоснительную репутациюверес имеет неукоснительную репутациюверес имеет неукоснительную репутациюверес имеет неукоснительную репутациюверес имеет неукоснительную репутациюверес имеет неукоснительную репутациюверес имеет неукоснительную репутациюверес имеет неукоснительную репутацию
По умолчанию Re: Какой улей выбрать

Цитата:
Сообщение от ЛАВ Посмотреть сообщение
работать профессионально
на рахунок цього маю свою думку, будь яка справа може бути організована на рівні "любителя" чи професіонала. Це ж стосується і бджільництва, можна і пару десятків вуликів мати але вибудувати свій раціональний метод яким і сотні сімей неважко вести, а можна тіж сотні продовжувати колошматити любітєльскім методом. Все залежить від складу розуму людини, її принципів і організованності, і нарешті її фізичних можливостей. Тож вібір системи чи типу вулика - в більшості випадків відбувається необдуманно, за збігом різних обставин, "те що зміг", спадковість, дешивизна, чи примітивна технологія виготовлення, (приклад "рогатих") порада когось із знайомих чи незнайомих,і т. п. і лише потім, нарешті, приходить досвід, але вже запізно міняти звичку, тож пробують аргументовано довести правильність своєго вибору зробленого ніби свідомо ще на початку пасічникування, і в таких випадках нерідко "чорне" називають "білим", а "біле" "чорним". тобто це вже дискотує не розум, а ЕГО людини.
Є ще категорії раціоналізаторів, творчих людей - це особливі як правило , нерідко "нестандартні" але продуманні підходи до справи, проти таких нерідко встають в штики, але за рахунок нестандартних і відбувається прогрес галузі. Тому говорити про правильність вибору вулика можна, але всеодно в кожного буде своє, "єдиноправильне" рішення, і цього нам непозбутися, допоки в галузі бджільництва пасічники будуть власноруч створювати "своє", тоді і виникає спокуса порівняння- що краще.
Якщо ж взяти закордоння, то там теж незавжди краще, але ми вже так звикли,що все заграничне то краще нашого, забуваючи що капітал не завжди прагне до досконалості, перше в нього це прибуток. а повсякденна зручність то вже інше.
Щож стосується поборників "стандартів", так, стандарт це важливо, але це не аргумент, стандарти народжуються і вмирають, а от насильне утримування стандартів це тормоз прогресу, що нажаль добре прижилося на просторах нашого поссовєцького бджільництва.
__________________

39 ОДШБр
верес вне форума   Ответить с цитированием
6 пользователя(ей) сказали cпасибо:
edshtym (02.01.2017), Voblin_UA (19.08.2014), vodolej (19.08.2014), yurets-9 (12.12.2017), медоед (11.02.2016), Патриот17 (21.08.2014)