Цитата:
Сообщение от верес
МедАль, нажаль неможу побачити відео, а цікавить як технологічно Ви вирішили виготовлення таких рамок, яка продуктивність праці, що можна зробити за одиницю часу.
Ворон теж жалівся на погане проходження відео в його регіоні. Та й взагалі така «хвороба» інтернету не рідкість. І прикро, що багато хто з колег не в змозі побачити, про що йдеться в тому чи іншому відеоповідомленні. Це так як в тій казці про лисицю і лелеку.
Тож вирішив витратити трохи часу і продублювати відеопости з допомогою фото.
Отже, вуликова рамка без цвяхів і саморізів – на шипах:
Матеріал – липа, всі заготовки калібровані на рейсмусі, мають однакову ширину 25 мм і товщину 6 мм, з допомогою торцовочного пристрою циркулярки порізані на потрібну довжину.
Нижній брусочок рамки з"єднаний з боковушкою шипом «ластівчин хвіст». Відразу десяток боковушок зажимаються струбциною і фрезеруються на фрезерному верстаті. Це будуть провушини:
Шипи під «ластівчин хвіст» зарізаються циркуляркою:
Шипи круглі робляться на фрезерному верстаті:
Це готовий подвійний круглий шип:
Для круглих шипів зробив ось таку фрезу з конфірматного свердла:
Провушини під круглий шип робляться на свердлильному верстаті свердлом по дереву Д6 мм:
Складаються готові рамочки з заготовок просто – як дитячий конструктор Лего:
Такі рамочки зроблені спеціально під стільниковий мед, я його реалізую прямо з рамочкою. Тому й важливо, щоб така рамочка виглядала пристойно. Гніздові ж рамочки у мене дубові з планочок товщ. 5 мм і шириною 25 мм, збиті цвяхами, й вони багаторазового використання.
В котрий раз попереджую, що пропонована мною «шипова» технологія – не для масового виробництва, вона дуже трудозатратна. Це так заняття, на любителя, або, як кажуть росіяни, «для развітія ума».
Вчора розмістив ще один невеличкий ролик в продовження теми. Там я кажу про те, що стільникові рамочки мають бути зі своїм логотипом. Це щоб споживач точно знав, що купив мед у мене. На верхніх брусочках рамок надрукований логотип:
URL=http://www.radikal.ru]
[/URL]
Такі надписи зроблені з допомогою поліграфічного позолотного преса. На цей раз колір тексту бірюзовий, є можливість друкувати будь-яким.
Як бачите, друкування логотипу на рамочках – це така собі розвага. Однак в цьому є і серйозний зміст. Це елемент реклами як продукту, так і виробника, пропаганда малоформатного вулика, зокрема альпійського.