|
|
Результаты опроса: Чи потрібні нам іноземні породи бджіл | |||
Так | 38 | 38.78% | |
Ні | 41 | 41.84% | |
Не знаю | 19 | 19.39% | |
Голосовавшие: 98. Вы ещё не голосовали в этом опросе |
|
Опции темы | Опции просмотра |
07.04.2015, 14:19 | #1 | |||
Бывалый
Пчелостаж: 4
Пчелосемей: 10
Ульи: альпійці
Поблагодарили 531 раз(а) в 136 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 8
Сказали "Не согласен!" 10 раз(а) в 8 сообщениях
Файловый архив: 3
Закачек: 0
Вес репутации: 202 |
Бджола, своя чи чужа?
Питання, яке тут хочу порушити , виникло пару тижнів тому. спочатку подумав, що "побунтую" трохи та й попустить, але щось не попускає.
живу по принципу "вибору", тобто життя складається з постійного вибору, так вчинити а чи інакше, і таким чином будується майбутнє , то ж в даному випадку вибрав, все-таки підняти цю тему. хочу зазначити, що все сказане не є направленим проти конкретної особи чи виду бджоли, але у рамках форуму, так буде виходити та виглядати. по причині того,що, на форумі це все найбільше зав"язано на одному користувчеві та найбільше на конкретній бджолі. для початку декілька цитат: Цитата:
Цитата:
Цитата:
що маємо? маємо сплановане, ціленаправлене, протизаконне, завезення в Україну заборонених бджіл,розповсюдження, розширення ареалу проживання, та створення умов, для подальшого розмноження на конкретній території, шляхом усунення з цієї території місцевих порід бджіл. різного роду законодавчі моменти та "плани районування", поки-що пропоную залишити в стороні. а вирішити, для себе, таке запитання; чи є нормальним( чи ми згідні з тим), щоби в Україні проводилося стихійне та неконтрольоване завезення та росповсюдження завозної породи бджіл, що призводить, в окремих ареалах, до зникнення місцевого виду бджіл. одними словами, чи нас влаштовує позиція "спостерігання мовчки" та "моя хата з краю", чи ми, по крайній мірі "у радіусі одного метру навколо себе", спробуєм підтримувати порядок. особисто я вважаю. що розповсюдження будь-якого виду бджоли має право на існування. але, воно повинно проводитись грамотно, з урахування усіх можливих наслідків, під наглядом спеціально створених комісій. на окресленій та пристосованій для цього території, одним словом, цей процес повинен бути контрольованим. але аж ніяк не стихійним. у своїх висновках, прошу брати до уваги не тільки бажання та бачення нас, як пасічників, які хочуть збільшити медозбір, але й побажання пересічного громадянина, який хоче зберегти навколишнє середовище. для чого це все. якщо ми побачимо що, питання стихійного та протизаконного заселення та розповсюдження нових видів бджіл, хвилює не мене одного а багатьох, тоді вважаю за потрібне перейти до наступної фази, а конкретно до обговорення дій, а чи самих дій, спрямованих на те, щоби зупинити це явище. або заставити проводити описані дії, більш цивілізованим шляхом. ПРОХАННЯ. в цій темі не виясняти переваги того чи іншого виду. Последний раз редактировалось iqor; 07.04.2015 в 14:41. |
|||