|
|
Результаты опроса: Чи потрібні нам іноземні породи бджіл | |||
Так | 38 | 38.78% | |
Ні | 41 | 41.84% | |
Не знаю | 19 | 19.39% | |
Голосовавшие: 98. Вы ещё не голосовали в этом опросе |
|
Опции темы | Опции просмотра |
08.04.2015, 22:23 | #71 |
Бывалый
Пчелостаж: 1
Пчелосемей: 30+
Ульи: двух корпусные на 300 с магазинами
Поблагодарили 4,294 раз(а) в 1,193 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 17
Сказали "Не согласен!" 20 раз(а) в 16 сообщениях
Файловый архив: 14
Закачек: 0
Вес репутации: 916 |
Re: Бджола, своя чи чужа?
Да я вообще не спешу (я только учусь) и если бы не Ваши резкие высказывания здесь и в теме "ринга"(который типа- еще до сих пор не организован) , в эту тему вообще не влез. И не знаю (да и никто не знает) будет ли вред или польза от завезеных маток. Судя по литературе при союзе завоз "кавказянок" в Украину был поставлен на государственный уровень ,а завозились не десятки,сотни, а тысячи маток и где те "кавказянки". А по теме, что-бы не завозились "чужие" матки- нужны качественные Украинские матки, ну про институты,министерства и пр. можно прочитать выше.
08.04.2015, 22:47 | #72 |
Бывалый
Пчелостаж: 4
Пчелосемей: 10
Ульи: альпійці
Поблагодарили 531 раз(а) в 136 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 8
Сказали "Не согласен!" 10 раз(а) в 8 сообщениях
Файловый архив: 3
Вес репутации: 202 |
Ви праві.
але є ї друга сторона медалі. судячи по висловлюваннях пасічників з Вашого регіону, так само можна і запитати "а де українська степова". не беруся стверджувати, але можливо і ті кавказянки відіграли якусь частину своєї ролі в питанні зникання УС.... не знаю напевне, та й чи точно це знає хто інший, сумніваюсь...хоча... |
08.04.2015, 22:50 | #73 |
Активный участник
Пчелостаж: >1
Пчелосемей: 3
Ульи: лежак
Поблагодарили 139 раз(а) в 51 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 1
Сказали "Не согласен!" 0 раз(а) в 0 сообщениях
Файловый архив: 0
Вес репутации: 144 |
iqor, якщо у Вас є бажання щось змінити, то треба брати і міняти, а не чекати "що скажуть люди". З чого починати? Сісти, все гарно обдумати, сформулювати свої побажання та вимоги в лист (бажано не більше А4, бо 2 А4 навряд чи будуть ретельно опрацьовувати). Непогано буде, якщо це буде "суха" "казенна" мова. Без емоцій, більш-менш юридично оформлена. Опираючись на норми чинного законодавства. Як виявилося на "незаконність" сильно давити не вийде.
Після того як це все буде більш-менш оформлено (тобто думки і бажання перекочують на папір) можна буде звертатися за підтримкою у громадські організації і рухатися далі у наміченому напрямку. Форум, звичайно, непогана площадка однодумців. Але я не зовсім зрозумів що саме Ви хочете від форумчан. Що б зробив у такому випадку я? Як вище зазначив - почав би з оформлення думок "на папері". Склавши більш-менш пристойний (на мою думку) запит чи лист виклав би його для обговорення і критичної оцінки на форум. Після "шліфування" почав би з поодиноких запитів окремих ентузіастів (вони напевно знайдуться якщо побачать конкретні кроки з Вашого боку). Потім підключив громадські організації. Звичайно для цього потрібно мати конкретні адреси, в які установи Ви збираєтесь звертатися. Також не боятися "бомбити" їх рекомендованими листами. Саме такий спосіб дає майже 100% гарантію, що Ваш лист-звернення не "загубиться" в дорозі, або буде банально відправлений у смітник. І відповідь (як мінімум формальну відписку) Ви точно отримаєте. А виходячи з того яка буде відповідь уже будувати подальшу стратегію. Приблизно якось так... |
Пользователь сказал cпасибо: | iqor (08.04.2015) |
08.04.2015, 23:07 | #74 |
Бывалый
Пчелостаж: 4
Пчелосемей: 10
Ульи: альпійці
Поблагодарили 531 раз(а) в 136 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 8
Сказали "Не согласен!" 10 раз(а) в 8 сообщениях
Файловый архив: 3
Вес репутации: 202 |
Рейл, дякую.
такий момент, сьогодні другий день, як я підняв це питання на форумі. а тут такий прессинг... мені також потрібно вкурити що і як. це одне. чому хочу дисскусії. прочитав про подібну ситуацію в Німеччині. тільки вона там була в набагато глухішій та гіршій стадії. але там самі пасічники, перш за все сіли за стіл переговорів, та почали шукати компроміс. як на мене це реально правильний підхід. це по-перше. далі. я не готовий поки-що обгрунтувати цілий ряд питань. тому спілкуюсь чи пробую спілкуватись з іншими людьми , навіть поза межами форуму. сьогодні постукався до людини, яка практикує штучне запліднення, та вивчає поглиблено питання селекції. я хочу почути її бачення, вирішення ряду проблем. почути пропозиції. і на основі цього, формувати якийсь висновок. все що я можу робити прямо сьогодні, це кричати "контрабанда " та "незаконно". це я, трохи передьоргую, але хочу подати саму суть... лізти кудись з якимись пропозиціями, не беручи до уваги потреби заводчиків бакфасту, чи іншої бджоли, це тупа трата часу і сил. і як би я їх міг "не любити", рахуватися з їхніми потребами, чи брати до уваги, в любому випадку, повинен... хочу завважити. що , навіть за цих півтора, чи скільки там днів, я реально побачив, що бардак не влаштовує переважну більшість, в незалежності від прихильників того, чи іншого виду бджоли. також, можу завважити, що переважна більшість першим ділом вказує на відсутність вітчизняної селекції. також в незалежності від прихильників. тому , на сьогодні вважаю, послухати думку та пропозиції тих , хто цим займається чи блище знаходиться... можливо сумбурно виклав.але суть вроді зрозуміла.... тому. тут не особо поспішиш...по -крайній мірі, я так бачу. а далі десь так, як Ви описали. Последний раз редактировалось iqor; 08.04.2015 в 23:15. |
08.04.2015, 23:54 | #75 | |
Активный участник
Пчелостаж: >1
Ульи: лежак
Поблагодарили 139 раз(а) в 51 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 1
Сказали "Не согласен!" 0 раз(а) в 0 сообщениях
Вес репутации: 144 |
Для початку потрібно усвідомити, чому заводчики бакфасту надають перевагу саме цій породі а не місцевим. Я так розумію - причина досить таки банальна. Краща продуктивність, менша ворожість до людини. Адже це такий собі "секрет Полішинеля" - отримання прибутку від своєї праці по можливості з меншими затратами та в більш комфортних умовах обслуговування. Якби місцеві породи мали в цьому перевагу, то для виникнення подібної теми не було б передумов.
Не знаю всієї ситуації "зсередини", тому не можу нічого стверджувати. Але розумію що вітчизняна селекційна робота, здається, знаходиться в занепаді, тому пасічники самі шукають способи і методи збільшення продуктивності. Цитата:
Незаконно - це завезти бджіл інших порід в закриті розплідники, що однозначно вплине на подальшу чистопородну племінну роботу. І порівняння, наприклад, вітчизняного виробника автомобілів з іноземним тут зовсім недоречне. Адже це природа, і без наполегливої селекційної роботи тут не обійтися. Можливо навіть створення в далекому майбутньому такої собі породи "український бакфаст". Але для цього потрібні роки наполегливої праці. І якщо просто кричати "зрада" нічого не роблячи для поліпшення породних якостей місцевих видів нічого путнього з того не вийде. Адже "пересічний пасічник" і далі буде "голосувати гаманцем" за ту породу, від якої можна отримати більший зиск. |
|
09.04.2015, 21:23 | #76 |
Бывалый
Пчелостаж: 2
Ульи: Дадан 10р.
Поблагодарили 327 раз(а) в 92 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 5
Сказали "Не согласен!" 4 раз(а) в 4 сообщениях
Вес репутации: 192 |
Я проголосовал за "Не знаю". Потому что считаю , что НА СЕГОДНЯШНИЙ ДЕНЬ , бездействие само по-себе кому-то выгодно , потому что не мешает движению бабла в оборудованных схемах. Виноваты сами. Проще не думать , не платить налоги,не привлекать лишнего внимания , не усугублять ...
Пока у нас самих гуляет зараза , породность самих пакетов непонятно-какая , управы на аграриев-отравителей то-же нет , даже элементарное - вощщина подделывается : делать в таких условиях упор на такие "внешние проблемы" смысла особого не вижу . Они - лишь следствие тотального безкультурья и жлобства. Но , как организаторский элемент и способ "прощупать" почву - в перспективе, сойдет. Имею ввиду перспективу вступления в ЕС , где пока , наша карпатка , например , за породу и не считается. И кто знает , какую цену нам придется заплатить за признание прав НАШИХ пчеловодов и пчел ? Думаю, кооперация , под кальку немецких аграриев - самое лучшее с чего следует начинать изучение таких вопросов.
God save the queen Последний раз редактировалось medodan; 09.04.2015 в 21:29. |
Пользователь сказал cпасибо: | iqor (09.04.2015) |
09.04.2015, 21:49 | #77 |
Бывалый
Пчелостаж: 6
Пчелосемей: 30+
Ульи: корпуснi на 10-12 рамок
Поблагодарили 29,027 раз(а) в 5,859 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 0
Сказали "Не согласен!" 124 раз(а) в 119 сообщениях
Файловый архив: 347
Вес репутации: 4383 |
Вы думаете, что в карнике нет генов карпатки? В Польшу также перли нашу карпатку немерянно, только их институты берут, что лучше и внедряют на очень высоком уровне, а на сегодня еще и правила устанавливают у себя очень жесткие.
|
Пользователь сказал cпасибо: | iqor (09.04.2015) |
09.04.2015, 22:29 | #78 | |
Бывалый
Пчелостаж: 2
Ульи: Дадан 10р.
Поблагодарили 327 раз(а) в 92 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 5
Сказали "Не согласен!" 4 раз(а) в 4 сообщениях
Вес репутации: 192 |
Цитата:
Вообще , пусть метизируют её сколько-угодно , но у себя , за карпатами - сугубо под свою ответственность. Это нормально. Но пусть не называют потом это Карпатикой =) p.s Я , все-же ,с большим удовольствием попробовал таких гибридов , чем непонятно-что , из местного пч.магазина под предзаказ непонятно-откуда. Как это ,например... (фотометрия в 3-х моих семейках, практическая одинаковая "спонтом карпатка")
09.04.2015, 22:46 | #79 |
Бывалый
Пчелостаж: 1
Пчелосемей: 4
Ульи: Многокорпусные на 10-12р, Альпийцы, ульи по системе ЛАВ
Поблагодарили 2,676 раз(а) в 705 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 62
Сказали "Не согласен!" 42 раз(а) в 34 сообщениях
Файловый архив: 121
Вес репутации: 508 |
Некоторые отрывки из статьи Егошина:
В результате отмеченного и проводившейся безсистемной метизацией в отрасли пчеловодства сложилась довольно тревожная ситуация: исчезли Кубанские пчелы, Крымские, оказались на грани исчезновения пчелы украинской степой породы. В связи с отмеченным, снизилась медопродуктивность отрасли в целом, появились ранее нерегистрируемые болезни пчел. А вот ещё с другого сайта Скрещивание, климат и окру*жающая среда могут оказы*вать сильное влияние на уста*новившиеся наследственные качества пчел, сильно изменяя в отрицательную сторону их качество в последующем поко*лении. Например, в Бразилию были ввезены из Африки пче*лы породы Apis mellifica Adamsoni. Матки бразильских домашних пчел спарились с трутнями африканского проис*хождения. К помесным пчелам, полученным таким образом, из-за сильной их агрессивности нельзя было даже близко по*дойти. Эти агрессивные пчелы теперь распространены по всей Южной Африке и в Аргентине. Единственным выходом из данной ситуации является уничтожение таких пчел и во*зобновление скрещивания. Из сказанного ясно, что ввозить чужие породы очень риско*ванно.[Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. ]. Любителям ''импорта'' начать, что исчезнет сразу УС, а затем и Карпатка... Им то лучше, ведь у них все готово для продажи и вывода ''правильных'' пчел.
09.04.2015, 22:48 | #80 |
Архивариус
Пчелостаж: 37
Пчелосемей: 20
Ульи: лежаки дадан, двухкорпусные дадан, рогаті 8р. 6 р.губаті
Поблагодарили 14,709 раз(а) в 3,561 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 106
Сказали "Не согласен!" 260 раз(а) в 178 сообщениях
Файловый архив: 64
Закачек: 294
Вес репутации: 2031 |
Вполне возможно. Одна живет на запад от карпатских гор а другая на востоке. Естественно что природные условия различаются и потому две разные породы. Порода это результат тысячелетнейй адаптации к природным условиям на месте проживания