PDA

Просмотр полной версии : Медове пиво


Столяр
30.04.2017, 23:04
Мій рецепт медового пива:
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Пишіть свої рецепти...

Александр Ежик
01.05.2017, 09:24
Пишет неверный URL...

gru.v
05.12.2017, 23:52
а я все ні як не відважусь, багато мороки пророщувати і т.д. по технології з пророщуванням займе десь 1,5-2 місяці процес

gru.v
11.01.2018, 23:09
тексту багато, то зробив гугл документ, буду робити солод та пиво за цим рецептом:
рецепт солоду, пива ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
тільки цукор заміню медом

Добавлено через 6 минут
рецепт взятий з інтернету
дегустація буде напевно в квітні :D:alc:

Small_Bee
12.01.2018, 09:41
Загрузите потом немного пива в файловый архив на форум. Чтоб можно было скачать попробовать :D

gru.v
23.01.2018, 18:25
зерно проросло за 6 діб
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Добавлено через 1 минуту
тож процес пішов )))

gru.v
31.01.2018, 14:14
пиво переграло, сьогодні розлив по пляшкам і через 25 днів буду знімати пробу, якщо вірити віноміру то міцність 10%, і напевно трохи більш чим треба пережарив солод то вийшло темне, хоча хотів зробити світле
при замірі трошки скуштував, смак пива але без газів )) дріжджі майже не відчуваються, робив на дріжджах*саф-момент
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Добавлено через 1 час 28 минут
забув добавити, що солод після обжарювання потрібно витримати*місяць я першу партію зробив без витримки цього терміну і потім порівняю чи є різниця між витриманим солодом і не витриманим

Sauron
31.01.2018, 14:29
Долгий процесс, а судя по фотке продукта не много- на день не хватит. ;)

gru.v
31.01.2018, 14:44
Долгий процесс, а судя по фотке продукта не много- на день не хватит. ;)

швидше чим медовуха, переграло за 2 дні, але більш делікатний процес
медовуху поставив на 2 тижні раніше, ще досі грає, а готова до вживання буде десь в серпні-вересні
пробний варіант 8-9 л. мені вистачить :frend:

Добавлено через 5 минут
17.01.2018 поставив зерно на пророщення, а 31.01.18 вже буду розливати по бутилкам + 20 днів на дозрівання і карбонізацію і все готово. на ве про все виходить 34 дні

Сергей17
31.01.2018, 19:44
Долгий процесс, а судя по фотке продукта не много- на день не хватит. ;)

Магазинная бадяга с концентрата готовится за три дня ( на ютубе ,, вся правда о пиве" На сколько я, разбираюсь зерно переросло. Самое сильное как только назубилось. Хмель сами собирали?:beer:

gru.v
31.01.2018, 21:36
Магазинная бадяга с концентрата готовится за три дня ( на ютубе ,, вся правда о пиве" На сколько я, разбираюсь зерно переросло. Самое сильное как только назубилось. Хмель сами собирали?:beer:
якщо до липи до живе, то можемо в Гостролуччі продегустувати :beer: я туди кочую після акації
хміль з аптеки
щодо проростків процитую з рецептури по якій я готував: " Пророщення. Запускаємо біологічні процеси, що розщеплюють крохмаль на цукор.
Висипати зерно рівномірним шаром 2-5 см на лоток або деко, зверху накрити бавовняною тканиною, яка буде вбирати зайву вологу, а в разі потреби віддавати злакам назад.
Оптимальна температура приміщення - 12-15 ° C, в іншому випадку зерна будуть погано проростати. Для кращого доступу повітря в приміщенні повинна бути хороша вентиляція. Раз на добу злаки потрібно перемішувати і кропити водою.
Добре пророслу солод
Тривалість пророщування ячменю - 6-7 днів, жита - 4-5 днів (в останню добу жито не поливають водою). Готовність визначають за розміром паростка (корінця). Для житнього солоду довжина паростка не повинна перевищувати довжини зерна, для ячмінного нормою вважається корінець, який довший зерна в півтора-два рази. Також зерно повинно бути солодкуватим на смак і пахнути огірком.
Пророслий ячмінь (6-й день)
У підсумку виходить так званий «зелений солод», який можна використовувати в самогоноваріння (для оцукрювання сировини), а в деяких випадках і для приготування віскі. Недолік - цей вид солоду зберігається не довше 3-х днів."

Добавлено через 7 минут


Добавлено через 8 минут
я керувався запахом і смаком як і написано: Також зерно повинно бути солодкуватим на смак і пахнути огірком.
у моєму випадку паростки = розміру зерна плюс/мінус 5 мм

gru.v
20.02.2018, 16:21
Загрузите потом немного пива в файловый архив на форум. Чтоб можно было скачать попробовать :D
про смак тут "тиць" ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]-525366)
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Sauron
20.02.2018, 22:02
в Германии пивовары проверяли хорошее ли пиво плеснув его на лавку и пивовар садился в кожаных штанцях на него, при хорошем пиве лавка должна приклеиться до штанов, а еще на пену ложат монету( не помню какую по достоинству) и она должна продержаться определенное время. И так вопрос- а Вашего производства пиво пройдет такой тест? По фото и цвет и пена вполне достойны. ( не в обиду, просто интересно самодельное выходит такое или нет)

Сергей17
20.02.2018, 23:28
про смак тут "тиць" ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]-525366)
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Получилось думаю карамельное. Молодчина!:ok:

gru.v
20.02.2018, 23:48
в Германии пивовары проверяли хорошее ли пиво плеснув его на лавку и пивовар садился в кожаных штанцях на него, при хорошем пиве лавка должна приклеиться до штанов, а еще на пену ложат монету( не помню какую по достоинству) и она должна продержаться определенное время. И так вопрос- а Вашего производства пиво пройдет такой тест? По фото и цвет и пена вполне достойны. ( не в обиду, просто интересно самодельное выходит такое или нет)
це ви на своєму меді можете такі тести проводити )))
мені сподобалось в магазин за пивом ходити не буду ліпше почекаю доки пройде процес