Re: Кто может спонсировать пчеловодство на Украине
Цитата:
|
Цитата:
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...] [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...] |
vodolej, смотрю много на ютубе но вот петрухин Геннадий не любит критику в комментах ( ролик о натяжке рамок) Виталий пчеловод вообще вызывает отторжение. Ну а ЛП Х куки -вообще песня...а вообще есть много достойных на ютубе за что им мой поклон:)
|
Цитата:
|
А вы пробывали сейчас получить кредит в банке? Их просто не дают, о возобновлении говорят -но...
|
Щось мовчить... Може це був варіант з серії:- "стопицоттисяч" з пасіки за сезон, на менше не згоден". А тут розповідають, що треба з одним-двома вуликами копирсатись, та ще й вчитись йти...
В мене була взагалі прикольна ситуація... На це діло мене підбив давній приятель. Я якраз щось подібне десь і виношував в голові, бо працював в паршивому і дуже шкідливому для здоров"я місці. І добре розумів, що мене там на довго не вистачить... Так ось, приятель каже,:- Купи вулик, я тобі дам відводок, а там будеш рої ловити.... Я знайшов і купив з десяток старих вуликів... Заїхав до приятеля, кажу :-Вулики вже є, як там з відводками... Дивлюсь, а він аж позеленів бідолашний... Щось почав розказувати про кума, який хоче зразу багато, і сьогодні... Бачу діла не буде... А до того часу я ще навіть в вулик ніколи не заглядував... Засів за інтернет, почав вчитись... Потім купив два пакета (доволі марудне заняття, купити два, а не двісті)... Весь час вчусь... Пішов третій сезон... Вже є якісь наробки... бджолу від оси відрізняю...:rofl2: Матку вже можу немічену всього за пів дня знайти, а не за три...:rofl2: Минулого року вже були якісь кошти з пасіки. Йде розширення, переосмислення помилок, і набуття досвіду... Прорахувати , скільки заробиш в сільському господарстві, нереально. Дуже багато факторів на це впливає, на які ти зовсім не маєш ніякого впливу. Колись трохи займався землею... В спілці фермерів брав кредити... Звичайно, складався бізнес-план, з обгрунтовуванням, куди і стільки треба витратити, який планується тоннаж продукції, і її приблизна ціна... В результаті, самий песимістичний план, в кінці сезону все одно треба ділити ще на два. За рідкісними виключеннями. Град, ураган, приморозок, стрибок цін на паливо і добрива... Весь район зненацька посіяв таку сам культуру, і гори капусти, чи ще якоїсь дині з кавунами, вже гниють на полях..Тому що збирати і продавати вийде збитковіше, ніж воно прочто згниє...Після таких гешефтів, дехто і гілляку в посадці крепку придивлявся... Це я веду до того. що якщо Ви не родич якогось там члена правлячого кагалу, то скоріш за все Ви не "ефективний бізнесмен", і в Ваших починаннях буде багато ризиків. Тому для початку , як кажуть люди з великим бджолярським досвідом, треба спробувати одну-п"ять сімей, та й подивитись, що з того вийде... Або об"єднатись з однією людиною,яка тут на форумі, збиралась запустити пасіку, яка буде приносити кількасот тисяч щорічного чистого прибутку. Ваші новаторські ідеї. та його капітал... Дивись, і бджолохолдінг якийсь вийде, який заткне за пояс всіх своїх і закордонних бджолярів... |
Завести себе пчел без денег можно, а вот жить с пасеки не вложив в нее денег не возможно. При чем денег не малых.
|
А как завести пчёл без денег? научите?:)
|
Цитата:
|
Stigi мабуть мав на увазі мінімальні капіталовкладення. Спійманий рій, вулик не новий.... Мінімальний набір приспособлень та інструментів... тисяч в 2-3 можна мабуть влізти, на пару сімей...
|
Текущее время: 21:07. Часовой пояс GMT +3. |