Реєстрація пасічником фізичної особи-підприємця (відкриття ФОП)
Тема, яку я розпочну для багатьох, як чорна дірка - всі знають, що вона є, але що з нею робити - не знають.
Ось і мені життєвий шлях запропонував відкриту власну справу у вигляді фізичної особи-підприємця (ФОПа) 2-ї групи. Отже, для реєстрації ФОПа Вам необхідно: 1. ніжками прийти до центрів надання адміністративних послуг та надати лише форму Заяву "Про державну реєстрацію фізичної особи підприємцем" (скачати заяву можна тут або купити її в самому центрі): [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...]) та взяти з собою паспорт з кодом. Посилання я вказав на свій адмінцентр, але там Ви можете скачати форму! :old: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...][Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...] або: 1. заходите сюди: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...] та реєструєтесь он-лайн. Про цей ресурс чув, але... Коштує це ... безкоштовно!:old: Перед тим, як йти реєструватися Вам необхідно вибрати КВЕДи 2010 (2005 вже не діють!): [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...] Тут дуже просто: натискаєте на розділи та вибираєте необхідний Вам код. Першим повинен стояти основний код, по якому ви здійснюєте основну діяльність. Щодо обрання КВЕДів я напишу в іншому пості. :old: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...][Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...] 2. на наступний день Ви перевіряєте, чи зареєстрували Вас підприємцем. Для цього берете папірець, який Вам дали, клацаєте тут: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...] та вбиваєте код надання адміністративних послуг. Шукаєте по критерію "Результат надання адміністративних послуг"! Там же можна завантажити цей витяг та потім його роздрукувати. [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...][Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...] 3. йдете в свою місцеву податкову інспекцію (яка міняє постійно свої назви, але я думаю, що ви зрозуміли) та подаєте заяву "Про застосування спрощеної системи оподаткування" (скачати тут: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...]) Все, вітаю, тепер Ви підприємець! І у Вас все попереду :kill: |
Re: Реєстрація пасічником фізичної особи-підприємця (відкриття ФОП)
Це все дуже добре, але навіщо воно вам (якщо не секрет)?
|
Нет такого закона который бы обязал пчеловода регистрировать свою пасеку и платить налоги,отдавать каждый месяц 1300 гр в виде налога и ждать проверку на пасеку,при том что ФОП отвечает всем своим имуществом,если что пойдет не так
через суд заберут все,отдать придется даже стамеску. |
Цитата:
|
Цитата:
Я завжди готовий ділитися інформацією, але пояснювати людям явні речі... Багато хто пише, що такого закону нема, іншого закону теж нема. Хочеться спитати: "А Ви їх читали?" Добавлено через 1 минуту Цитата:
|
Колись теж був ФОПом, зарееструватись i ранiше було просто, тiльки це було в паперовому виглядi - приходиш, пишеш заяву. Було потiм незручно кожен квартал звiт у податковiй здавати - пiвдня втрачаеш, та ще у сiчнi треба номер платника знов отримувати - ще кiлька вiдвiдувань. Як зараз, не знаю.
|
Цитата:
К слову сказать , я нормально плаваю в законах , и хорошо понял суть вопроса , которую вы пытаетесь донести до людей , за что вам огромная благодарность ! Но если вы уж решили осветить этот вопрос , то постарайтесь сделать это более обширно ! А тем кто вам возражает , вы должны дать аргументированый ответ , возможно тогда человек пересмотрит свою точку зрения .... |
Я завжди готовий ділитися інформацією, але пояснювати людям явні речі...
Багато хто пише, що такого закону нема, іншого закону теж нема. Хочеться спитати: "А Ви їх читали?" Читал,и знаю тех кто его туда реализовывает.Для того что бы продать свой мед через супермаркет достаточно иметь договор купли продажи,паспорт пасеки и сертификат межрайонной ветлаборатории о качестве меда.Все остальное это желание супермаркета,докажите мне обратное.Правильнее было бы открыть не ФОП а юридическое лицо,и на родственника пенсионера ему платить налог 200 гр месяц,почему юридическое а не ФОП,физическое лицо отвечает всем своим имуществом,а юридическое только уставным капиталом,уставной капитал может быть 1 гривна,и его нигде я не обязан указывать. |
Вибір КВЕДів
Де шукати КВЕДів, я показав в першому пості. Тут викладую КВЕДи, які я обрав. Обрав не з першого разу. Отже: Код КВЕД 01.49 Розведення інших тварин; Код КВЕД 10.89 Виробництво інших харчових продуктів, не віднесених до інших угруповань; Код КВЕД 46.38 Оптова торгівля іншими продуктами харчування, у тому числі рибою, ракоподібними та молюсками (основний); Код КВЕД 82.30 Організування конгресів і торговельних виставок; Код КВЕД 96.09 Надання інших індивідуальних послуг, н. в. і. у.; Код КВЕД 98.10 Діяльність домашніх господарств як виробників товарів для власного споживання; Код КВЕД 46.90 Неспеціалізована оптова торгівля; Код КВЕД 47.29 Роздрібна торгівля іншими продуктами харчування в спеціалізованих магазинах; Код КВЕД 47.78 Роздрібна торгівля іншими невживаними товарами в спеціалізованих магазинах; Код КВЕД 47.81 Роздрібна торгівля з лотків і на ринках харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами; Код КВЕД 47.91 Роздрібна торгівля, що здійснюється фірмами поштового замовлення або через мережу Інтернет; Код КВЕД 47.99 Інші види роздрібної торгівлі поза магазинами; Код КВЕД 32.99 Виробництво іншої продукції, н. в. і. у. Один з кодів повинен бути основним. Тому Вам треба визначитись, яка основна діяльність буде у Вас. Я не буду займатись продажами питними медами, а отже вони тут відсутні. Як Вам змінити коди? Все досить просто. Для початку Вам необхідно отримати електронний ключ. Я отримав його безкоштовно через Приватбанк: 1. Заходите в Приват24, йдете в розділ Всі послуги - Бізнес - Отримати електронний ключ. По підказкам зберігаєте його на компі і задаєте пароль. 2. Далі реєструєтесь за допомогою цього ключа в особистому кабінеті Мінюсту: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...] [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...][Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...] 3. Йдете в розділ Послуги - Подати заяву - Державна реэстрація бізнесу - Фізичні особи - Державна реєстрація змін до відомостей про ФОП: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...][Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...] 4. Вносите всі коди, які Ви бажаєте додати, видалити чи зробити основним: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...][Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...] 5. На наступний день Вам прийде на електрону пошту повідомлення, що Ваші зміни зареєстрували. Залишилось лише їх перевірити. Для цього знову таки йдете на сайт [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...] , вбиваєте свій код та бачите всі зміни. |
Цитата:
Так, юридические лица, применяющие упрощенную систему налогообложения, учета и отчетности, делятся на следующие группы плательщиков единого налога: • третья группа – юридические лица – субъекты хозяйствования любой организационно-правовой формы, у которых в течение календарного года объем дохода не превышает 5000000 гривень; • четвертая группа – сельскохозяйственные товаропроизводители, у которых доля сельскохозяйственного товаропроизводства за предыдущий налоговый (отчетный) год равна или превышает 75 процентов. Ставки единого налога для третьей и четвертой групп плательщиков Для разных групп плательщиков единого налога ст. 293 НКУ предусматривает разные типы ставок: • фиксированные (в процентах к размеру минимальной зарплаты, установленному на 1 января текущего года); • процентные (в процентах к сумме дохода плательщика единого налога). Процентные ставки единого налога для третьей группы плательщиков единого налога – юридических лиц установлены в следующих размерах: • 3 процента суммы дохода (при условии уплаты НДС в соответствии с разделом V НКУ); • 5 процентов суммы дохода (НДС включается в состав единого налога). Основанием для начисления единого налога плательщиками четвертой группыявляются данные государственного земельного кадастра и/или сведения из государственного реестра вещных прав на недвижимое имущество (п. 2921.3 НКУ). Плательщики единого налога четвертой группы самостоятельно исчисляют сумму налога ежегодно по состоянию на 1 января и не позднее 20 февраля текущего года представляют в соответствующий контролирующий орган по местонахождению налогоплательщика и месту расположения земельного участка налоговую декларацию на текущий год (п. 295.9 НКУ)". Это не 200 грн. налога. |
Текущее время: 03:10. Часовой пояс GMT +3. |