|
Штучне Запліднення-Шанс на відродження селекції бджіл в Україні
Вложений: 3
Пропоную увазі таку статтю :)
|
Re: Штучне Запліднення-Шанс на відродження селекції бджіл в Україні
В своїй статті, ви написали:
"Попри офіційну заборону, останні роки все більших масштабів, набирає процес завезення в Україну бджіл з Європи." Дайте будь ласка посилання на джерело інформації про офіційну заборону. Може я щось пропустив, але я не пам'ятаю, щоб офіційно забороняли ввезення бджіл. Далі, ви: "В Україні немає ізольованих станцій парування, за винятком с. Вучкове... Хоча надійність ізоляції цієї пасіки вже давно ніхто не перевіряв". І що у нас нема умов для контрольованого парування, бо нема островів, з горами теж не густо, а на рівнині не можливо і не реально. Далі за текстом, ви пишете про селекцію, та чистоту породи. І врешті, як висновок: "Таким чином, єдиний метод контрольованого парування - це штучний метод запліднення. Яке дає 100% гарантію чистоти." З усього вищесказаного, у мене з'явилось питання - якщо, з ваших слів, у нас нема місць контрольованого парування, а ті що є, під великим питанням, де ж ви будете брати матеріал для штучного запліднення і селекційної роботи, щоб "отримати племінний матеріал "made in Ukraine"? |
Цитата:
Цитата:
пропоную вам послухати директора інститута галатюка [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...] там і я збоку питання ставив .... Ось цитата рутнера.... "Нередко рассуждают так: «Мы находимся в области распространения пчел карника, здесь все чистопородное, нам не нужны никакие случные пункты». В этом сказывается пренебрежение к одному из основных принципов селекции - контролю за материнским и отцовским происхождением. Из-за этого делается невозможным прогресс в селекции. Таким путем можно, вероятно, вывести «чистых краинских пчел», но не таких пчел, которые требуются в современном пчеловодстве! Ф. Руттнер .«Техника разведения и селекцыонный отбор пчел» ст 52." це я до чого ту цитату привів ? до того щоб ви зрозуміли просто чистопородне розведення і некотрольоване спарювання не дає можливість вести повноцінну селекцію. також за допомогою підбору і контролю над спарюваннням можливо навіть очистити частково метизовану бджолу. що для цього всього потрібно ? перш за все це інструмент контролю батька і матері. це або іо або ізольованні злучні пункти. і 2 це ті люди які цим інструментом почнуть користуватися, це ті хто буде прводити саме тестування . є і інші "підводні камені" над якими розмірковуемо і намагаємось вирішити... якби на нашому місці був інститут це все робилосяб набагато легше ... або ми на місці інституту. :) :) |
Артем дело все в том, что затея сама по себе довольно интересная и имеет право на существование. Но вы уже и сами поняли основную проблему которая может свести все ваши труды на нет, а именно (Враховуючи собівартість а також відчизняні реалії булоб доцільно використовувати ШЗ виключно у селекційній роботі утримавшись від продажу таких маток на широкий загал принаймні на початковому етапі). Ну не привыкли у нас люди работать на долгосрочную перспективу. У нас ведь как если ты только приобрел оборудование "ИО" то уже сразу автоматически стал профессиональным матководом и первая же партия маток будет самая что не на есть чистопородная и сразу же выставлена на продажу с рекламациями о сверх качественном материале. И попавшиеся на эту рекламную удочку будут и десятому заказывать иметь дела с ИО матками Украинского производства.
|
Цитата:
в цьому році точно розпочнеться робота по степовій , а що буде далі ... поживем побачимо. основні перепони .... такі. 1 . підвищення якості Іо маток (меж досконалості немає :) ) 2. потрібна оперативна станція з перевірки на морфологічний показники , бо інститут наприклад . аналізи які здані мною в серпні ще не зробив до цих пір. в функції цієї станції повинна булаб входити і присвоєння маткам класовості. 3.маток повинен хтось тестувати , чим більше груп тесту тим краще . 4. для тестування потрібно розробити методику , обгрунтувавши цілі і шляхи досягнення. 5. створення спільної бази для матеріалу по тестуванні маток , і спільної їх обробки. це тільки як кажуть вершина айсберга , а на те щоб це створити потрібні кошти де їх взяти ? тому особисто я вирішив продавати маток іо в обмеженій кількості і при невеликій ціні , на цей рік , далі буде видно, також маток буде продавати юра вальчук в хмельницьку, правда він ще не приймає замовлень . а на далі буде видно що і як :) |
Цитата:
А як про ринок збуту? А проблема збуту є. А ви її ще збільшите чи може хочите збити ціну як збили на соняшниковий мед? |
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
тут моя презентация на тему ио , после которой я отбирал у трутня сперму и проводил инсеминацию. встреча форума на точку [Ссылки могут видеть только зарегистрированные пользователи. Зарегистрироваться...] виход 8 из 10 , ето если не брать в учет пару партий которие погибли по разним причинам , например била одна партия которую после инсеминации поместил в инкубатор , а шнур на датчик у меня не закрепленний бил , и ссунулся в кришку , как результат партия моток погибла от високой температури за ночь. Цитата:
Добавлено через 3 минуты Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
Национальный аграрный университет.Кафедра пчеловодства им.В.А.Нестерводского- проходил курсы по ИО. |
Текущее время: 01:55. Часовой пояс GMT +3. |
|