Цитата:
Сообщение от МедАль
В мене такий бошик вже кілька місяців, і я його добряче поганяв. Після всіх вдосконалень та доробок претензій до нього - жодних. Тільки треба не забувати, що якісні диски - то половина або й більше успіху.
Питання до Вас, Олександре Семеновичу: як Ви вирішили проблему пиловидалення на цьому станочку? Чи може Ви працюєте не в приміщенні, й Вас таке питання не турбує?
|
Повністю з Вами згоден, Олексійовичу, в питанні про диски. Ви на цьому не раз наголошували. Тільки від "Атаки" я відмовився з патриотичних міркувань.Заказав ультратонкий диск СМТ 210*36 ( 271.), щоб шинкувати рейки для рамок.
Пиловидаленням ще не займався. Вдома на рейсмусі та на саморобному станочку на основі пили циркулярної Einhell TC-CS 1400 використовую пиловідсмоктувач назви не пам'ятаю, працював з ним ще на будівництвах будинків на початку 2000-х. А зараз знадобився, а не тільки пил збирати в автівці.Пиловисмоктувач досить потужний, але повністью стружку не збирає, дещо падає на підлогу. А бош стоїть поки що разом зі мною на службі.
В вечорі, якщо є час, то щось роблю. Вдома прогнав на рейсмусі, взяв дошки з собою, і вже після служби працюю з ними. Зробили невеличку майстерню - навкруги ліс, нічого не заважає. На боші пиловисмоктувача поки що не використовую. Все падає під станок, переодично прибираю. На ютубі вказують, що чи не основний недолік - це забагато пилу, який не збирається пиловідсмоктувачем, так би мовити по "заводській" схемі.
Дуже спадобалось робити торцовку дошки. Те, що Ви показували на відео, а саме, що дошка подається разом зі столом. Не треба човгати дошкою по столу. Цей стол трохи вище за основний, і тому дошка по основному столу не треться. На транспортирі зробив переставний упор для регулювання необхідної довжини дошки. Так само за допомогою цього столу з упором роблю виборку в дошках по площині дошки.
Забув взяти з дому кондуктор для сборки корпусів. Зібрав півтора десятка корпусів так би мовити на колінці. Виставив необхідний розмір висоти корпуса. В мене це рівно 120мм. Обрізав лишнє на станку. Корпуси вийшли рівнесенькі. Притирати немає потреби.
Всім хто бажає купити щось подібне - рекомендую цей Бош.