Показать сообщение отдельно
Старый 03.05.2019, 23:10   #6
Юрій Чугай
Бывалый
 
Регистрация: 20.09.2012
Пчелостаж: 8
Пчелосемей: 50
Ульи: рогатий рут, 10 рам.
Адрес: Україна, Рівненська обл. Володимирець
Возраст: 37
Сообщений: 1,818
Сказал(а) спасибо: 660
Поблагодарили 2,014 раз(а) в 673 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 185
Сказали "Не согласен!" 62 раз(а) в 47 сообщениях
Файловый архив: 1
Закачек: 0
Вес репутации: 434
Юрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутацию
По умолчанию Re: Сейчас на пасеке 2019

В одному з сусідніх сіл на ріпаку потрава (по прямій від мене до поля 10 км). Кропили вчора вдень, хоч і попереджали про нічну обробку протягом трьох діб, але пасічники понадіялись на холодну погоду (вище +15 не піднімалась температура + холодний штормовий вітер) і відсутність бджіл на ріпаку. Тепер рахують збитки. Серед постраждалих мій знайомий - живе з пасіки, більше ста сімей.
Поле за 7 км від мене оброблятимуть на днях, думаю мої не дістануть (дуже не сприятлива погода по прогнозу). Є ще два поля по 5-10 га за 3 і 4 км, але там такий ріпак (чи гірчиця) , що не вартий обробітку (частину вже задискували).
З такою погодою меду з ріпаку бджоли не побачать, а травонутись це їм як два пальці... Одні мінуси поки з того ріпаку, а зимою ще думав вивозити туди бджіл. Скільки хто максимально збирав на сім"ю саме ріпакового меду?
Юрій Чугай вне форума