Цитата:
Сообщение от Кудлянин
С момента закладки трутня минимум 35 дней . А мы привыкли - трутень летает все , можно закладывать .
|
Ну так він через 35 днів і полетить.
Я зазвичай зустрічав інфу типу "побачив печатного трутня - роби закладку маточників". Як раз за 35 днів (від трутового яйця) і можлива теоретична зустріч "тато-мама".
Добавлено через 17 минут
Цитата:
Сообщение от Андрей Андреевич
П.С. ...чого ж тоді в сім"їю з " слабкою" маткою тай "підкинути" пару рамок розплоду з бджільми ... потім ту сім"ю не можеш знайти (забув яку усиляв) і матка починає хорошо працювати , і сім"я виходить в лідери...не знаю , що Ви рахуєте за "качєствєнних" маток , в моєму випадку --якщо матка не "гут" для того сущєствує тиха заміна... все просто...чогось така думка що бджоли не можуть обігріти і накормити маточники...
|
Повністю підтримую. Часто матка не може розкрити свій потенціал через незначну чисельність сім"ї чи низьку якість бджіл в сім"ї.
Весною перший раз виводив більш-менш масово матки:
17 квітня - свищеві (пропала матка в сім"ї);
07 травня - штучного виведення;
12 травня (орієнтовно) - 24 травня вже роздавав ройові маточники по відводках.
Погода була просто жахливою на обліт, а в перших двох випадках ще й при закладці. Як результат, в кінці року я не бачу закономірності між строком закладки маточника і продуктивністю сім"ї.