Цитата:
Сообщение от 77сем77
Вопрос таков; сколько доньев, крыш, корпусов мне понадобиться для перехода двух рутов в альпийцы?
|
Вважаю,тут треба дотримуватись правила парності. Якщо Ви хочете мати на своїй пасіці 2 альпійці (це 2 дна, 20 корпусів з рамками, 2 піддашника, 2 дахи), то в запасі має бути такий же комплект.
Поясню: сім"я до ГВ виросла до 15-16 корпусів, і для неї має бути в запасі "посуд"; зробили відводок, і для нього має бути те ж саме; сім"я зроїлась або залетів чужий рій - Ви повинні мати запас і для цього.
Отже, Ви маєте бути готовими до розуміння того, що альпійська пасіка - це динамічний організм і запас міцності повинен бути двократний, краще - то трикратний. Наприклад, моя альпійська пасіка налічує восени-взимку до 20 сімей; весною-влітку 35-40 сімей. Не знаю скільки рамок, а корпусів штук 400-450.)
Оце така арифметика. Ви пробуйте, а далі практика підкаже правильне рішення.
Нагадаю, у мене пасіка присадибна "великий мед" мені як і Вам теж не цікавий. Відповідно - й амбіції дуже скромні.
П.С. Я не роздаю поради, але Вам скажу: від рутів відрікайтесь негайно. Бо оця замануха на великий врожай коштувала мені ( і далеко не тільки!) здорової спини.