Показать сообщение отдельно
Старый 24.08.2020, 21:54   #1511
Osmievod
Бывалый
 
Аватар для Osmievod
 
Регистрация: 30.05.2016
Пчелостаж: 9
Ульи: очерет для осмій, дадан для медоносної
Адрес: Украина, Біла Церква
Возраст: 44
Сообщений: 604
Сказал(а) спасибо: 348
Поблагодарили 655 раз(а) в 163 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 7
Сказали "Не согласен!" 1 раз в 1 сообщении
Файловый архив: 4
Закачек: 0
Вес репутации: 193
Osmievod имеет неукоснительную репутациюOsmievod имеет неукоснительную репутациюOsmievod имеет неукоснительную репутациюOsmievod имеет неукоснительную репутациюOsmievod имеет неукоснительную репутациюOsmievod имеет неукоснительную репутациюOsmievod имеет неукоснительную репутациюOsmievod имеет неукоснительную репутациюOsmievod имеет неукоснительную репутациюOsmievod имеет неукоснительную репутациюOsmievod имеет неукоснительную репутацию
По умолчанию Re: Сейчас на пасеке 2020

Сьогодні звернув увагу на дивно дрібних трутнів у вулику: за розмірами як бджола, але ознаки трутня, очі величезні черевце тупувате, але в деякиз особин замість копулятивного органу було жало. Давив та викидав поки не надоїло. Розплод критий не так як треба а весь трішечки круглий. Матка цьогорічна, але якась худа довга і тонка. При чому майже всі мої маточки коричневого кольору з відтінками, а ця якась рудувато- жовта. Маю підозру на погане осімяніння і зтрутовіння останньої. Місяць назад ця матка обліталася, і почала яйцекладку, була помічена й підрізав крило. Невже щось подібне може так швидко статися? Як що це дійсно зтрутовіння, то на днях задавлю цю руду бджолосу**ку і обїєднаю з спійманим роєм. В цих матка гарна, велика та "брюнетка".
Щодо рудуватості, то в деяких вуликах з'явилися бджоли, в яких верхня частина черевця руда, тоді як більшість бджіл мають її коричневого або сіруватого кольору.

Трошки раніше сусідній вулик був залишився взагалі без молодих маток на протязі місяця(роїлися, але у старухи було крило одрізане.) і почали з'являтися яйця в сотах на стінках по 3-5 шт. Цей вулик витрусив у траву а рамки роздав на пограбування.

Последний раз редактировалось Osmievod; 24.08.2020 в 21:58.
Osmievod вне форума   Ответить с цитированием