Показать сообщение отдельно
Старый 30.09.2020, 13:54   #1574
mur
Бывалый
 
Аватар для mur
 
Регистрация: 05.06.2014
Пчелостаж: 5
Пчелосемей: 6
Ульи: Альпійський (рамка h=210)
Адрес: Україна, Львіська обл, Дрогобич
Возраст: 67
Сообщений: 291
Сказал(а) спасибо: 100
Поблагодарили 721 раз(а) в 142 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 2
Сказали "Не согласен!" 6 раз(а) в 6 сообщениях
Файловый архив: 0
Закачек: 0
Вес репутации: 208
mur имеет неукоснительную репутациюmur имеет неукоснительную репутациюmur имеет неукоснительную репутациюmur имеет неукоснительную репутациюmur имеет неукоснительную репутациюmur имеет неукоснительную репутациюmur имеет неукоснительную репутациюmur имеет неукоснительную репутациюmur имеет неукоснительную репутациюmur имеет неукоснительную репутациюmur имеет неукоснительную репутацию
По умолчанию Re: Сейчас на пасеке 2020

Цитата:
Сообщение от Юрій Чугай Посмотреть сообщение
Це ви в якому вулику загодовуєте?
..це "альпійці" з висотою рамки 210 мм. Годівнички стоять у підкришнику, який від гнізда відділений фанерою і має проходи в годівничку. Сироп теплий заливаю, зверху годівнички гарно вкриваю + кришка утеплена екструдованим пінопластом: засунеш руку- жара! А в гніздо чи під нього лізти нема бажання. Зимують завжди в 3-х корпусах: нижній з порожніми рамками або частково з пергою, середній як правило наполовину залитий сиропом і частково запечатаний, а верхній заповнений 100% і запечатаний (це при нормальному ході подій). Як правило, в такому вигляді (майже не початий) верхній корпус входить у весну . Дно- висотою 100 мм і закрите сіткою. Під сіткою висувні піддончики для огляду осипу кліща чи розгризених воскових кришечок.
Думаю, що можливо матки у них захандрили?? Маток за 6 сезонів мало коли бачив (шукав лише на початках кар'єри або по необхідності), та й оцінити стан матки візуально не вмію. Завжди орієнтувався по наявності засіву чи личинок- є, значить все добре.
mur вне форума   Ответить с цитированием