Цитата:
Сообщение от Юрій Чугай
Я знаю одне : переробка великої кількості сиропу (навіть в пізні строки) майже не зношує бджіл. В підтвердження цьому норвезьський метод зимівлі (здається, так він називається).
|
В північній Європі вимушено загодовують сиропом так як мед там не годиться для зимівлі. Багато паді. Тільки сироп у них інвертований. Тобто бджолам не потрібно розкладати складні цукри на прості. У нас майже всі загодовують звичайним сиропом. Який у великих кількостях шкодить бджолам. Це не моя думка, а висновки спеціалістів які проводили досліждення. Якщо візуально аматори можуть не відразу це помітити а коли наслідки будуть пізніше, то не будуть пов'язувати це з переробкою сиропу. Зниження імунітету бджіл, різні болячки, аскосферози і т.д. І винити будуть поганих маток які продукують слабких бджіл. Ви бачите верхівку айсберга, а думаєте що бачите весь айсберг.