Показать сообщение отдельно
Старый 02.10.2020, 16:36   #1602
seim
Бывалый
 
Регистрация: 10.02.2016
Пчелостаж: 7
Пчелосемей: 30+
Ульи: лежак 16, 22, 24 рам, дадан 12 рам
Адрес: Украина, Сумская область
Возраст: 42
Сообщений: 3,859
Сказал(а) спасибо: 1,652
Поблагодарили 3,611 раз(а) в 1,349 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 41
Сказали "Не согласен!" 243 раз(а) в 146 сообщениях
Файловый архив: 1
Закачек: 0
Вес репутации: 655
seim имеет неукоснительную репутациюseim имеет неукоснительную репутациюseim имеет неукоснительную репутациюseim имеет неукоснительную репутациюseim имеет неукоснительную репутациюseim имеет неукоснительную репутациюseim имеет неукоснительную репутациюseim имеет неукоснительную репутациюseim имеет неукоснительную репутациюseim имеет неукоснительную репутациюseim имеет неукоснительную репутацию
По умолчанию Re: Сейчас на пасеке 2020

Цитата:
Сообщение от Юрій Чугай Посмотреть сообщение
Я знаю одне : переробка великої кількості сиропу (навіть в пізні строки) майже не зношує бджіл. В підтвердження цьому норвезьський метод зимівлі (здається, так він називається).
В північній Європі вимушено загодовують сиропом так як мед там не годиться для зимівлі. Багато паді. Тільки сироп у них інвертований. Тобто бджолам не потрібно розкладати складні цукри на прості. У нас майже всі загодовують звичайним сиропом. Який у великих кількостях шкодить бджолам. Це не моя думка, а висновки спеціалістів які проводили досліждення. Якщо візуально аматори можуть не відразу це помітити а коли наслідки будуть пізніше, то не будуть пов'язувати це з переробкою сиропу. Зниження імунітету бджіл, різні болячки, аскосферози і т.д. І винити будуть поганих маток які продукують слабких бджіл. Ви бачите верхівку айсберга, а думаєте що бачите весь айсберг.
seim вне форума   Ответить с цитированием