Показать сообщение отдельно
Старый 25.12.2020, 23:28   #493
TvaleriN
Бывалый
 
Аватар для TvaleriN
 
Регистрация: 08.06.2016
Пчелостаж: 7
Пчелосемей: 20
Ульи: Корпусные 10 рам с магазинами
Адрес: Украина, Запорожская обл., Запорожский район
Возраст: 62
Сообщений: 2,683
Сказал(а) спасибо: 2,278
Поблагодарили 2,425 раз(а) в 336 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 6
Сказали "Не согласен!" 6 раз(а) в 5 сообщениях
Файловый архив: 2
Закачек: 0
Вес репутации: 474
TvaleriN имеет неукоснительную репутациюTvaleriN имеет неукоснительную репутациюTvaleriN имеет неукоснительную репутациюTvaleriN имеет неукоснительную репутациюTvaleriN имеет неукоснительную репутациюTvaleriN имеет неукоснительную репутациюTvaleriN имеет неукоснительную репутациюTvaleriN имеет неукоснительную репутациюTvaleriN имеет неукоснительную репутациюTvaleriN имеет неукоснительную репутациюTvaleriN имеет неукоснительную репутацию
По умолчанию Re: Використання коштів державного бюджету, передбачених для доплат за бджолосім'ї

Цитата:
Сообщение от Лиза Посмотреть сообщение
ст.20. Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів"
п.8. Операторам ринку забороняється здійснювати обіг харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не пройшли державної реєстрації або не отримали експлуатаційного дозволу відповідно до цього Закону, та/або використовувати такі харчові продукти у виробництві інших харчових продуктів.
Так, це зрозуміло щодо осіб - операторів ринку.
Я мав на увазі пересічну фізичну особу, яка утримує декілька сімей бджіл, має реєстрацію пасіки згідно чинного законодавства, має ветиринарно санітарний паспорт пасіки з усіма необхідними відмітками. Що такій особі не дає законного права реалізувати надлишки, наприклад на базарі?

Добавлено через 11 минут
Цитата:
Сообщение от Лиза Посмотреть сообщение
Цитата із вищевказаного закону

оператор ринку харчових продуктів (далі - оператор ринку) - суб’єкт господарювання
Суб'єкт господарювання — юридична особа незалежно від організаційно-правової форми та форми власності чи фізична особа, яка займається діяльністю з виробництва, реалізації, придбання товарів, іншою господарською діяльністю; будь-яка юридична або фізична особа, яка здійснює контроль над суб'єктами господарювання, група суб'єктів господарювання, якщо один або декілька з них здійснюють контроль над іншими.

Поняття суб'єкта господарювання обґрунтоване теорією господарювання, яка виходить з того, що суб'єктами господарювання є учасники господарських відносин, тобто організації та їхні структурні підрозділи. Окремі громадяни, якщо вони здійснюють підприємництво без створення підприємства, також мають визнаватися суб'єктами господарювання, а не суб'єктами цивільного права, як вважалося раніше, хоч їхній правовий статус потребує детального дослідження.

Суб'єктами господарювання є:

1) господарські організації - юридичні особи, створені відповідно до Цивільного кодексу України, державні, комунальні та інші підприємства, створені відповідно до цього Кодексу, а також інші юридичні особи, які здійснюють господарську діяльність та зареєстровані в установленому законом порядку; 2) громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які здійснюють господарську діяльність та зареєстровані відповідно до закону як підприємці[1].
Суб'єкт господарювання підлягає державній реєстрації як юридична особа чи фізична особа-підприємець у порядку, визначеному законом.
Установчими документами суб'єкта господарювання є рішення про його утворення або засновницький договір, а у випадках, передбачених законом, статут (положення) суб'єкта господарювання.
TvaleriN вне форума   Ответить с цитированием