Показать сообщение отдельно
Старый 17.11.2021, 21:16   #1438
Юрій Чугай
Бывалый
 
Регистрация: 20.09.2012
Пчелостаж: 8
Пчелосемей: 50
Ульи: рогатий рут, 10 рам.
Адрес: Україна, Рівненська обл. Володимирець
Возраст: 37
Сообщений: 1,818
Сказал(а) спасибо: 660
Поблагодарили 2,014 раз(а) в 673 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 185
Сказали "Не согласен!" 62 раз(а) в 47 сообщениях
Файловый архив: 1
Закачек: 0
Вес репутации: 434
Юрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутацию
По умолчанию Re: Сейчас на пасеке 2021

Цитата:
Сообщение от Юрій Чугай Посмотреть сообщение
Обробляв біпіном від ''Скіф''. Ставив 5 контрольних листів в сім'ї де часто зустрічав кліща. На чотирьох 30-50 кліщів і 2-10 мертвих бджіл, а на п'ятому.... ну біля 300 кліщиків точно і жодної мертвої бджоли.
Провів візуальний аналіз стану сімей, як раз зранку приморозок. П'ята сім'я дещо слабша від інших зібрались в клуб (5 вуличок з хвостиком) точно над листком. Чотири інші в клуб не зібрались, або листок а4 замалий. Думаю, якби всі кліщі попали б на контрольки, то розбіжність в результатах не була б такою разючою.

Буду обробляти ще раз в кінці місяця, коли точно вийде розплід.
Подивлюсь сьогодні ще за бджолами і як не буде підмору зроблю собі певний запас препарату з цієї партії.
Обробив у неділю знову біпіном від скіф. З часу останньої обробки пройшло 2 тижні.
Сім'ї всі в клубах різного стану рихлості. Лиш одна сім'я більш активна - відбивалась (певно синички чи миші надокучают - будем приймати міри).
Ситуація на контрольках не однозначна . Де було 30-50 шт після першої обробки - після другої 20-40 шт. Сімейка де сипонуло під 300, зараз видала біля сотні. Підкреслюю, що не весь кліщ мав змогу прилипнути до листка - клуби великі, листка не вистачає.
Я трохи в розгубленості. Кліща ще багато, сім'ї сильні (принаймні поки що). Ніби треба ще раз обробити, але обльоту вже не буде точно. В неділю прогнозують до +10. Хто що думає з приводу доцільності третьої обробки?
Юрій Чугай вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
Кудлянин (17.11.2021)