Re: З Теплим Олексієм!
І знову - з Теплим Олексієм!
Зі святом, Олексії, Олексійовичі, Олексієнки!.. і т.д.
... а також заглядаємо у Вікіпедію:
30 березня в народі називають теплим Олексієм. Вважається, що в цю добу весна остаточно вступає в свої права. Пасічники виносять вулики, господарі готують картоплю для посадки, городники займаються лагодженням інвентарю. Вірили: якщо незаміжня дівчина на Олексія подарує жебраку щось з одягу, до неї скоро прийдуть свататися.
Характеристика і вплив імені
До позитивних якостей можна віднести:
надійність;
врівноваженість;
практичність;
прагнення до справедливості;
здатність захистити близьких людей від неприємностей.
По своїй натурі Олесій-миротворець. Він ненавидить будь-яку ворожнечу і кровопролиття. Єдиним винятком може бути битва за відновлення справедливості. Це спокійний і життєрадісний чоловік, який швидко знаходить спільну мову з іншими людьми.
Ім’я Олексій не обтяжене ніякою негативною енергетикою. Воно наділяє свого володаря спокоєм і любов’ю до життя. Такий чоловік вміє знаходити спільну мову з людьми, захищати близьких від всіляких неприємностей..
Походження імені
Коріння імені Олексій йдуть в стародавню Грецію. У перекладі воно означає "захисник", "той, хто оберігає". На русі ім’я стало популярним після прийняття християнства. Здебільшого воно було поширене серед аристократії, бояр і військових вищих чинів.
P.S. З крайнім твердженням можна й не погодитись, то мабуть рвніше були такі звичаї. А моя родина не походить ні з аристократичних кіл, ні з бояр, ні з вищих військових. Батько був учасником трьох війн - фінської, Другої Світової, японської. Був демобілізований в 1046 році в званні капітана, остання військова посада - командир дивізіону гвардійських мінометних частин ("катюш").
А мене назвав Олексієм на честь свого фронтового побратима...
...Отака проста історія.
|