Показать сообщение отдельно
Старый 15.04.2023, 12:43   #152
Юрій Чугай
Бывалый
 
Регистрация: 20.09.2012
Пчелостаж: 8
Пчелосемей: 50
Ульи: рогатий рут, 10 рам.
Адрес: Україна, Рівненська обл. Володимирець
Возраст: 37
Сообщений: 1,818
Сказал(а) спасибо: 660
Поблагодарили 2,014 раз(а) в 673 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 185
Сказали "Не согласен!" 62 раз(а) в 47 сообщениях
Файловый архив: 1
Закачек: 0
Вес репутации: 434
Юрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутациюЮрій Чугай имеет неукоснительную репутацию
По умолчанию Re: Мировой рынок меда

Цитата:
Сообщение от анна сергеева Посмотреть сообщение
Авжеш. Ми ж, здається, з цього і почали (мабуть Ви пропустили цей пост), що перевірки на фальсифікацію кожної партії не є обов'язковими, а вибіркові тестування показали, що відсоток зразків меду з Китаю з додаванням сторонніх сиропів значно вищий, ніж в України або Аргентини (також ми не знаємо в якій пропорції були присутні сиропи). З Індії мед ЕС взагалі не покупає. Це тільки те, що стосується додавання сиропів. Окремі види фальсифікації дуже складно виявити лабораторно. Але про них відомо з різних джерел, у т.ч. із публічних заяв самих азійських бджолярів. Деякі з них відкрито казали, що покупці хочуть низьку ціну, то вони качають незрілий мед і досушують механічно, а якщо чекати печатки, мед буде коштувати дорожче. Загальні об'єми виробництва меду в Китаї такі захмарні, що вони фізично не можуть бути отримані традиційними методами бджільництва. Ніхто не каже, що весь мед з країн Азії фальсифікований, але значна частина. І саме це призводить до насичення світового ринку дешевими медовими продуктами і тягне ціни вниз.

На мій погляд, перевиробництво в межах країни можливо тільки, якщо кордони закриті. Тоді звісно, експорт неможливий, товари, які не споживає внутрішній ринок, не можливо продати, вони знецінюються, виробництво скорочується, доходи падають.
В нормальному стані, навпаки, можливість експорту дозволяє нарощувати виробництво, збільшувати доходи. Хто чув про перевиробництво меду в Китаї?
Ну, як це вибіркові тестування? Пам'ятаю якось хтось з наших заготівельників нив, що спочатку робить дорогий аналіз в себе, потім гомогенізує партію меду і висилає зразок на аналіз покупцю. А потім ще бувають випадки коли вся партія повертається назад з Європи (за його рахунок), бо не пройшла повторний аналіз на місці.

Ми не знаємо ступінь фальсифікованості тих партій меду. Може там виявлені нано частки залишків цукру? Не віриться, що британські бджолярі 100% бадяжать свій мед. В будь якому разі, після оприлюднення цифри в 66% підозрілих партій кожен імпортер буде проводити в себе на місці аналіз кожної партії китайського меду і медові каравани підуть з Європи до Китаю назад. Якщо ситуація аж на стільки критична, то дуже імовірно підвищення мита на мед з ''проблемних'' країн.

Коли при взятку в 3 кг 2-3 рази качають соняшник, то дуже мала імовірність, що до медогонки не попаде незрілий мед. Та й чого гріха таїти, на просторах ютубу часто попадаються поради від наших промисловців качати не печатаний мед (правда з досушкою бачив тільки один відос).

Перевиробництво можливе якщо експортери не можуть або не хочуть заключити/виконати контракти (або коли їх все і так влаштовує).
Юрій Чугай вне форума   Ответить с цитированием
3 пользователя(ей) сказали "Не согласен!" - за это сообщение:
gopher (15.04.2023), Ворон (19.04.2023), Ромен (15.04.2023)