Цитата:
Сообщение от Вова-сад
Добавлено через 13 минут
Я не кажу, що ''підвищеної рійливості'' немає зовсім. Я вважаю, що це поодинокі випадки, які не дуже то і впливають на статистику. Селекція важлива, але первинною є технологія утримання і прогнозування зовнішніх факторів. Якщо робити все вчасно, відчувати ситуацію на пасіці, то значних проблем не буде. Будь-яку здорову сім'ю можна зароїти.
|
А тепер напишіть яка у Вас порода бджіл - бакфаст?, карніка? карпатка, італьянка, українська степова чи наша місцева улюблена поліська, і я зроблю висновок, що не правильно бджоловожу.[/QUOTE]
Та де там полісська?
яка вже є - дворова. Цьогоріч задавив біля 40 маток, по окрасу не було тільки жовтих, всі темні.
На батьковій пасіці місцева на ройових маточниках (лежаки).
В мене місцева на свищевих/ройових десь 50/50 (рут з магазином, цьогоріч переводжу всіх на карніку по причині меншої злобливості).
Добавлено через 21 минуту
Цитата:
Сообщение от seim
А как можно сделать вывод из абсурда? Вы этого не сможете сделать. Никто не сможет. Кроме него самого. Он сам признался что ничего не мог сделать за всю свою жизнь и не могли сделать его предшественники с роением пчел которых они содержат всей династией лет 50-80 (заявлено 31 поколение маток), а в этом году они стали все волшебниками и из 25 семей отроилось буквально пару штук. Силой мысли устранил роение которое они всей семьёй не могли остановить предыдущие несколько десятков лет или взглядом. Семьи сильные говорит, кормов валом и отказывается роиться. Хотя никогда до этого не отказывались. А в прошлом году он бегал по сайтам искал и заказывал маток карники. Какой вывод можно сделать из всего этого?
|
Звідки в вас стільки жовчі?
нащо писати такі дурниці?
Бджоли в нас 10-й рік. В моїй місцевості мало хто заморочується з виводом маток.
З роїнням щось та й зробив. В минулому році в мене роїлись (з перемінним успіхом????) 80-90% сімей, в батька 50-70% (сім'ї були слабші). В цьому році в мене поки в 2 сім'ях (3%) були яйця в мисках, але не полетіли (я масово робив відводки для заміни маток) , в батька роїлись 15 % (2 полетіли, 2 розділили на відводки).
І так, в мене кормами у вуликах все ок. Мусив прокачувати гнізда перед гречкою. Зараз ніби добре виділяє рання гречка. Боротися з роїнням вже не бачу сенсу.