Увага. аферисти при покупці через інтернет
Шановні коллеги . Хочу попередити про можливу спробу шахрайства при покупці через інтернет.
Розкажу про те ,як кинули мене.
Дав об’яву в інтернет про продаж квіткового пилку. Через декілька днів до мене позвонив чоловічий голос, запитав чи дійсно я продаю пилок? Якільки його в мене є? де стоїть пасіка? ,Які способи відправки в місто Хмельницький ? Словом склав враження зацікавленого покупця .
Отримавши відповіді на свої запитання «покупець» просив уточнити точну кількість і зателефонувати йому ,бо мовляв гроші хоче переказати сьогодні ввечері,аби я якомога швидше відправив йому замовлення.
Коли через годину ми зізвонились і уточнили кількість упаковок пилку –порахували вартість замовлення .Я зробив знижку.Як не як оптовий покупець.
Відправив тому пану номер картки «приватбанку» і чекав переказу грошей..
Пізно ввечері мені зателефонував «покупець» вибачився за пізній дзвінок і уточнив моє прізвище та імя.
Потім перезвонив і ще раз уточнив номер картки «приватбанку»
Черговий дзвінок був такого змісту: в мене висвітилось що ваша карта неактивна, а скажіть до якого терміну вона придатна? Потім позвонив ,сказав,що не зовсім зрозумів,до якого числа дійсна картка і попросив уточнити кінцевий термін і запитав ,які цифри написані під магнітною стрічкою.
Далі той добродій сказав,що на кінець все в порядку, щоб я чекав грошей.
Прийшла СМС-ка пароль: 33-45-76-27.
Звоню ,кажу грошей немає .тільки якась незрозуміла СМС. Питає що там ? кажу пароль.
Мені відповіли,що гроші переводяться з депозиту і мій пароль повинн співпасти з його паролем. Коли я назвав пароль мені відповіли ,щоб я чекав СМС про гроші.
СМС дійсно прийшла , але гроші прийшли не на картку а були списані з картки…….
Кинули мене ввічливо ,спокійно, культурно і професійно.
Я зателефонував в банк . заблокував картку.
Сьогодні коли прийшов в банк і попросив замінити картку на іншу, працівник запитав , що саме я продавав? Потім повідомив ,що декілька тижнів тому до них звернулась жінка , яку кинули на продажі меду на суму ,що на порядок більша за мою.
В тому, що сталось винен тільки я . Занадто довірливі люди стають жертвою шахраїх лише з власної вини. Кажуть краще вчитись на чужих помилках . Можливо моя історія допоможе комусь зберегти гроші ,які на жаль з неба не падають.
P.S. Звонити та виясняти відносини не став. Навіщо до решти псувати собі настрій. Надіслав «покупцю» номер телефону обласного онкодиспансеру. Думаю Він стане йому в нагоді в серпні.
|