Показать сообщение отдельно
Старый 29.03.2015, 13:41   #6
mascot
Активный участник
 
Регистрация: 05.07.2011
Пчелостаж: 7
Пчелосемей: ____
Ульи: Рут
Адрес: Вінницька область
Возраст: 41
Сообщений: 186
Сказал(а) спасибо: 10
Поблагодарили 187 раз(а) в 47 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 0
Сказали "Не согласен!" 1 раз в 1 сообщении
Файловый архив: 0
Закачек: 0
Вес репутации: 185
mascot имеет неукоснительную репутациюmascot имеет неукоснительную репутациюmascot имеет неукоснительную репутациюmascot имеет неукоснительную репутациюmascot имеет неукоснительную репутациюmascot имеет неукоснительную репутациюmascot имеет неукоснительную репутациюmascot имеет неукоснительную репутацию
По умолчанию Re: Мрія створити пром. пасіку. Вінницька обл., Іллінецький р-н, с.Бабин

Дам трішки інфи. Фото пасіки:

Вся пасіка зимувала на 1 рутовському корпусі. Відхід сімей біля 10%. На мою думку основна причина - погана боротьба з кліщем. Полоски ставились українського виробника, ще підчас поставки було замітно , що деякі з них були не вологі , а сухі ... нажаль не придав цьому значення. Перша перевірка гнізда була здійснена 8-10 березня. Більшість сімей на 5-7 вуличок було. В найкращих розплід на 3-х рамках. Також в цьому році вперше підкормлюю сиропом на молоці ( 3 кг цукру на 1 літр води - варю сироп, даю остити і змішую з 3 літрами свіжого молока) . Давав щоденно до 100грам на сімю, сильні забирали - слабкі не до кінця. Останні 3 дні не даю.
В кожну сімю поставилось по 1 полосці фумісана, підскажіть чи варто іще додатково зараз обробити ?
Раніше вулики робились із доски 40-ки, виходило товщина стінок корпуса 30мм. Зараз вперше думаю заказати доску 30мм, стінку корпуса робити 22мм ... не знаю чи гарна це ідея ... поки тут багато сумнівів.
На початку березня купив 5 кубів липи 3 сорту по 400грн, отримав 3 куби доски 40мм, порізка на пилорамі 120грн, доставка 200грн.
Також зараз стоїть питання чи варто купувати сухостой ялини на вулики, досі з такого матеріалу не робили. Досвідчені люди говорять , що така ялина не довговічна но років 10 має послужити. Буду вдячний , якщо у когось є досвід експлуатації?
В цьому році вперше купив насіння медоносів: фацелію "Аліна" і мордовник шароголовий. Буду висівати більше для збору насіння , а не меду.
Іще цікавить можливість покупки рамки з суточним розплодом від матки штучного запліднення карніки чи бакфаст у пасічника в Вінницькій чи Київській області, хоча можливо і з інших областей. Здається на якомусь із форумів читав , що так дехто робив у минулому році. Буду вдячний за наводку в цьому питанні.
Вперше планую вивозити сімї на рапс. Фокусуватись на акації не планую, буду застосовувати постійний відбір розплодуна виході для нарощування сімей до сояшника. Також вперше буду застосовувати РР для ізоляції матки в 1 корпусі.
mascot вне форума   Ответить с цитированием
3 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Anatolij (01.04.2015), Александр Днепр (13.12.2015), віталий (29.03.2015)