|
|
|
Опции темы | Опции просмотра |
31.10.2018, 10:30 | #25 | |
Бывалый
Регистрация: 23.10.2014
Пчелостаж: 18
Пчелосемей: >50
Ульи: 10р.* 145мм
Адрес: Украина, Полтавская область
Возраст: 48
Сообщений: 3,487
Сказал(а) спасибо: 2,857
Поблагодарили 1,676 раз(а) в 437 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 18
Сказали "Не согласен!" 10 раз(а) в 10 сообщениях
Файловый архив: 3
Закачек: 0
Вес репутации: 459 |
Re: Медовое вино
Ні наскільки!
Береться ареометр і періодично перевіряється густина (цукристість). По іншому мабуть ніяк, хіба шо на смак, але тут ....? Тобто, 7 - 10 %. Робив, іноді так траплялося, що виходи трохи сухе. Не подобається. Ні мені, ні споживачам. Взагалі зрозумів, коли люди чують - медівка, медовуха, вже йде поєднання з медом, солодким. Цитата:
По-друге, дріжжі - це живі організми. І ведуть себе порізному. Можуть зупинитися при 15 %, можуть в 0% (особисто 0-ля не було, а 1% і зараз є). По-трейтє, готова медівка, стоїть у погребі пару років, процеси повністю не зупиняються, цукристість ще падає, буває не змінюється. Добавлено через 11 минут Колись багато читав, їздив на з'їзди медоварів, пам'ятав шо там відбувається, залишив для себе одне - мякиш, плівки ягід і т.д. нічого погано не зроблять, а от кісточки, насіння завдадуть невиправних смаків. Видаляю на 5-7 день. Чи якщо це фрукти, що можна видалити насіння відразу, то зрозуміло... Але рахую, що як кісточки так і насіння, додають своє, тому використовую і видаляю. |
|
2 пользователя(ей) сказали cпасибо: | Happy hiver (31.10.2018), АНД (31.10.2018) |