![]() |
|
|
![]() |
![]() |
|
Опции темы | Опции просмотра |
|
![]() |
#1 |
Бывалый
Регистрация: 01.06.2012
Пчелостаж: 8
Пчелосемей: 30
Ульи: змішана
Адрес: Прикарпаття
Возраст: 40
Сообщений: 2,518
Сказал(а) спасибо: 3,036
Поблагодарили 3,047 раз(а) в 782 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 160
Сказали "Не согласен!" 57 раз(а) в 38 сообщениях
Файловый архив: 7
Закачек: 0
Вес репутации: 576 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Минулої зими робив медовуху за даним рецептом?
Як приготувати старовинну російську медовуху: Любителів негайних результатів я повинен розчарувати: справжня монастирська медовуха готується "неcпешно" і призначена для заготівлі про запас, тому наберіться терпіння і утішайте себе тим, що очікування задоволення анітрохи не гірше за саме задоволення. У рецепті усі старовинні російські заходи ваги і об'єму переведені в сучасні літри і грами, а увесь рецепт дається на виготовлення 10 літрів кінцевого продукту, оскільки медовуху в монастирях заготовлювали у великих кількостях на декілька років зберігання, бо монастирська медовуха, як і хороші марочні вина і коньяки, з кожним роком зберігання стає тільки краще і придбаває особливий букет. За бажання і необхідності кількість продуктів можна довільно збільшити або зменшити, зберігши їх співвідношення. Для приготування медовухи береться самий кращий, абсолютно чистіший мед без щонайменших слідів воску. Мед може бути різний: і липовий, і гречаний, і квітковий, — від цього медовуха матиме різний аромат. У мідний або емальований посуд відповідної місткості(наприклад, відро) влити 3,5 літри рідкого, не зацукрованого меду і 6,5 літрів чистої джерельної або колодязної м'якої води і зробити на посуді позначку верхнього рівня рідини, щоб надалі можна було долити додаткову воду до цього рівня, ретельно розмішати до однорідності і поставити на плиту. З моменту закипання кип'ятити на невеликому рівному вогні 3 години, після чого покласти в киплячу рідину хміль(80 г на 10 літрів), заздалегідь зав'язаний у вільний мішечок з рідкісної марлі. Всередину мішечка разом з хмелем покласти невеликий ретельно відмитий камінчик, щоб мішечок з хмелем опустився на дно. З хмелем потрібно варити ще одну годину, після чого долити гарячою кип'яченою водою до зробленої відмітки початкового рівня. Після додавання води ще раз закип'ятити, зняти з буде ще досить теплим, процідити його через рідкісне полотно в чистий дерев'яний або скляний посуд не більше ніж на 4/5 об'єму посуду, прикрити марлею і поставити в тепле місце з температурою не менше 18-20 градусів(взимку — у печі, влітку — на сонці). Через два дні мед почне пінитися і бродити. При недостатньому теплі мед може запліснявіти, тому потрібно щодня перевіряти процес бродіння, який триває від 3-х до 5-ти тижнів.Якщо бродіння не відбувається,або якось мляво проходить то вкиньте 10-15 ізюминок (сушеного винограду). Коли бродіння повністю закінчиться і мед перестане шипіти і пузиритися, потрібно долити на 10 літрів одну склянку хорошого міцного чаю(одну повну чайну ложку сухого чаю на склянку крутого окропу), процідивши його через дрібну марлю, щоб в напій не потрапили чаїнки. Готовий напій обережно, не збовтуючи, ретельно процідити кілька разів, поки медовуха не буде абсолютно чистою і прозорою. Проціджений таким чином мед вже готовий до вживання, проте в монастирях його, як правило, розливали у великі бутлі або навіть барильця і залишали дозрівати на півроку або навіть рік. А взагалі медовуха вважалася тим краще, чим більше років вона визрівала. Особливо почесних гостей пригощали десяти — і навіть двадцятирічною медовухою. Добавлено через 34 минуты Порада: старайтесь варити медовуху влітку,тому що для бродіння потрібна температура(бо цей запах від бродіння взимку просто нестерпний). Бродіння чомусь довго не начиналось,але я придбав електроматрас,і поставив бочку на нього,та добавив в бочку 20 родзинок(сушеного винограду) - і процес бродіння пішов. Медовуху робив з гречано-соняшникового меду, міцність готового напитку була на рівні 10-11 градусів. Була проблема що медовуха довгий час - не освітлювалась,але потім освітилилась. Продавав по 75 грн за петБутилку напитку(1.5 л),і в результаті неходовий мед продав(трансформував у медовуху)-і швидкі гроші заробив |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Бывалый
Регистрация: 24.08.2011
Ульи: Ульи
Адрес: Украина
Возраст: 69
Сообщений: 1,270
Сказал(а) спасибо: 82
Поблагодарили 2,430 раз(а) в 687 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 32
Сказали "Не согласен!" 118 раз(а) в 67 сообщениях
Файловый архив: 9
Закачек: 0
Вес репутации: 342 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Хотелось бы обратиться к віталий в частности и ко всем форумчанам вообще.
Относительно выложенного рецепта питного меда по монастырски. В начале темы, была просьба не выкладывать просто рецепты питных медов – ими наводнен весь интернет. А если есть опыт приготовления питного меда по этому рецепту – поделитесь всеми тонкостями его приготовления. К віталий есть несколько вопросов и разъяснений по приготовлению питного мёда: 1. Что то не совсем соотносятся Ваши фразы: «Любителів негайних результатів я повинен розчарувати: справжня монастирська медовуха готується "неcпешно", «залишали дозрівати на півроку або навіть рік» - неходовий мед продав(трансформував у медовуху)-«і швидкі гроші заробив». Что в Вашем понимании «швидкі гроші» 2. Вы забыли упомянуть одну очень важную деталь при варке медовой сыты: «В процессе варки снимаем с сыты пену ложкой и удаляем ее. Пену нужно удалять обязательно, иначе теряется смысл в варке сыты» 3. «старайтесь варити медовуху влітку,тому що для бродіння потрібна температура» - по моему мнению нужно было указать какая именно температура нужна для нормального брожения , это 20-25 градусов 4. «(бо цей запах від бродіння взимку просто нестерпний)» - что зимой, что летом , запах один и тот же - немного пахнет сброженным суслом и углекислым газом. 5. міцність готового напитку була на рівні 10-11 градусів. – очень интересно, как Вы определили крепость Вашего напитка, ведь чтобы определить крепость на вкус, нужно быть очень хорошим дегустатором. 6. Була проблема що медовуха довгий час - не освітлювалась,але потім освітилилась – осветлилась сама по себе или Вы применили какие то методы осветления , ведь их (методов осветления ) существует довольно много. 7. Бродіння чомусь довго не начиналось – пинтые меды с хмелем без дрожжей начинают бродить на 2-3 день. 8. После окончания брожения, сколько дней, месяцев, лет выдерживался Ваш напиток. Если выдерживался, то в какой таре? 9. «Минулої зими робив медовуху» - « неходовий мед продав» - если можно, укажите сроки по первой и второй фразам – месяц-год, если можно, конечно. |
![]() |
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: | oleg777 (29.01.2013) |
![]() |
#3 |
Бывалый
Регистрация: 01.06.2012
Пчелостаж: 8
Пчелосемей: 30
Ульи: змішана
Адрес: Прикарпаття
Возраст: 40
Сообщений: 2,518
Сказал(а) спасибо: 3,036
Поблагодарили 3,047 раз(а) в 782 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 160
Сказали "Не согласен!" 57 раз(а) в 38 сообщениях
Файловый архив: 7
Закачек: 0
Вес репутации: 576 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Даю швидку выдповыдь по кожному пункту:
1.Справа в тому що для медовухи потрібна витримка,якої я не дав. Чому? Та тому що напередодні йшла пасха,спрос -величезний,а ще я всім клієнтам розказував що медовуха бродить,- тому вона була ще й довгочекана для всіх. Теж саме "що голодного біля миски з шашликом залишити". 2.Рецепт не мій,ваша поправка буде прийнята (в третьому читанні ![]() 3.На дане питання ви самі дали відповідь. 4.Взимку лишніми обігрівальними приміщенями - не володію,поставив в кухні,вранці як заходиш,відчиняєш двері а там неприємний запах від бродіння.А влітку чи осінню проблем ніяких. 5.Міцність продукту було на рівні міцного пива(10%),хоча мій один клієнт добавляв до медовухи крепкого самогону,пилось чудово,казав що все було добре до поки не нахилився зав*язувати шнурівки,а потім почалась "земля в ілюмінаторі". 6.так,дійсно були такі проблеми,я звідчаю знайшов на одному форумі виноградарів-виноварів якусь бутилочку з спец. хім. рідиною(освітлювач для вина),поки надумав його купляти - мій продукт сам освітлився,на дні бочки було десь на 4 пальці осаду. 7.В мому випадку бродіння чомусь довго не начиналось.хоча бочку був поставив на пінопласт,в кухні завжди тепло. Після того як додав тепла з низу і з боків бочки та додав родзинок - пішов інтенсивний процес бродіння,а завдяки чому - не знаю. 8.Зимою зварив,до травня все продав.Витримувати потрібно так щоб там було найменьше воздуху,а то продукт набирає крепості. 9.Мій неходовий гречаний мед - взимку набираєш в банки - все нормально,але як тільки він посидить в теплі день-два то мед сідав і зверху спливала клейка рідина як соняшникова олива.Звісно у покупців такого меду виникало багато запитань,тому я його і зварив. Швидкі гроші -це бутиль(3.5л) низькосортного меду проданий по ціні 500 грн(по 50 грн за л.).Вигідно??! - ще як вигідно!. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Бывалый
Регистрация: 24.08.2011
Ульи: Ульи
Адрес: Украина
Возраст: 69
Сообщений: 1,270
Сказал(а) спасибо: 82
Поблагодарили 2,430 раз(а) в 687 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 32
Сказали "Не согласен!" 118 раз(а) в 67 сообщениях
Файловый архив: 9
Закачек: 0
Вес репутации: 342 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Судя по Вашим ответам, Вы изготовили и продали не питной мёд (медовуху), а самую настоящую бормотуху, пойло для алкашей.
Извините за резкость. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Бывалый
Регистрация: 01.06.2012
Пчелостаж: 8
Пчелосемей: 30
Ульи: змішана
Адрес: Прикарпаття
Возраст: 40
Сообщений: 2,518
Сказал(а) спасибо: 3,036
Поблагодарили 3,047 раз(а) в 782 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 160
Сказали "Не согласен!" 57 раз(а) в 38 сообщениях
Файловый архив: 7
Закачек: 0
Вес репутации: 576 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Судячи по вашому тексту ви провокуєте мене на конфлікт,але я стримаюсь. Пробував я раз "сокиринську гречану медовуху",на смак начебто така ж сама як і моя. Ну це був мій перший опит,і мені є куди рости,а ваша партія уже зіграна,і вам немає куди рости,ви є досвітчений пасічник який на форумі не для того щоб здобути знання,а для того щоб відбити охоту в іншого,щоб недай-бог "не переплюнув вас".Це була моя "Точка зору"тому прошу не переходити в довгу дискусію по даному питанню.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Бывалый
Регистрация: 24.08.2011
Ульи: Ульи
Адрес: Украина
Возраст: 69
Сообщений: 1,270
Сказал(а) спасибо: 82
Поблагодарили 2,430 раз(а) в 687 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 32
Сказали "Не согласен!" 118 раз(а) в 67 сообщениях
Файловый архив: 9
Закачек: 0
Вес репутации: 342 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: | kuter (04.10.2012) |
![]() |
#7 |
Администратор
Регистрация: 12.03.2011
Пчелостаж: 17
Пчелосемей: ?
Ульи: Лежак, дадан, рут
Адрес: Україна, Запорізька обл.
Сообщений: 24,444
Сказал(а) спасибо: 10,108
Поблагодарили 48,052 раз(а) в 10,474 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 79
Сказали "Не согласен!" 262 раз(а) в 232 сообщениях
Файловый архив: 66
Закачек: 6
Вес репутации: 6264 ![]() |
![]()
віталий, Alekzander, дальнейшие разборки прошу вести в привате. Сообщения, не относящиеся к теме будут удаляться.
|
![]() |
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: | vasabi1981 (21.07.2013) |
![]() |
Опции темы | |
Опции просмотра | |
|
|
![]() |
||||
Тема | Автор | Раздел | Ответов | Последнее сообщение |
Свойства меда | Димас | Мёд | 43 | 10.03.2021 15:43 |