Форум

Вернуться   Форум "Пчеловодство без границ" > Практическое пчеловождение > Технологии и методы содержания пчел

Важная информация

Интернет-магазин "Дом пасечника"
Ответ

Опции темы Опции просмотра
Старый 03.12.2024, 00:02   #2741
МедАль
Сенсей
почесний

Пчелостаж: 50
Пчелосемей: 20
Ульи: Альпийські Н108
Поблагодарили 14,140 раз(а) в 1,855 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 58
Сказали "Не согласен!" 53 раз(а) в 37 сообщениях
Файловый архив: 5
Закачек: 0
Вес репутации: 1817
МедАль имеет неукоснительную репутациюМедАль имеет неукоснительную репутациюМедАль имеет неукоснительную репутациюМедАль имеет неукоснительную репутациюМедАль имеет неукоснительную репутациюМедАль имеет неукоснительную репутациюМедАль имеет неукоснительную репутациюМедАль имеет неукоснительную репутациюМедАль имеет неукоснительную репутациюМедАль имеет неукоснительную репутациюМедАль имеет неукоснительную репутацию
По умолчанию Re: Пчеловождение в альпийском улье

Цитата:
Сообщение от Lesnik44 Посмотреть сообщение
буду дуже вдячний за поради
Роздавати поради - то не моє діло, а от підтримати колегу завжди корисно. Ви вже на власному досвіді побачили переваги альпійських вуликів, тож розвивайте свою альпійську пасіку в міру своїх сил і можливостей. Матимете завжди насолоду доглядати МФУ, житимете і надалі в гармонії з природою... Завжди буде власний мед на столі і копійчина в гаманці для реалізіції свого хобі.
МедАль вне форума   Ответить с цитированием
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Lesnik44 (09.12.2024), Волкотрубенко (07.12.2024)
Старый Вчера, 14:30   #2742
Lesnik44
Новичок

Пчелостаж: 3
Пчелосемей: 10
Ульи: лежак Альпієць
Поблагодарили 3 раз(а) в 1 сообщении
Сказал (а) "Не согласен!": 0
Сказали "Не согласен!" 0 раз(а) в 0 сообщениях
Файловый архив: 0
Закачек: 0
Вес репутации: 0
Lesnik44 на правильном пути
По умолчанию Re: Пчеловождение в альпийском улье

Ну ось і мої питання.
Я хочу запровадити систему "гармошка",як я її розумію. Це зробити відводки весною ,а восени об'єднати сімї з заміною матки на цьогорічну.
Виникло питання по відводках. Дивився відео Хоміча і деяких інших.І на форумі таку пораду зустрічав. Вони навесні роблять ДВА відводки з сім'ї. А не сильно це послаблює зимувалу сім'ю?
І ще питання по самій технології відводків.
1.Всі на відео роблять відводок на окреме донце і кришу на один корпус. Чи достатньо одного корпусу? Чи в цьому і сенс-по одному корпусу,але два відводка? Я як поки не практик альпійця, не зрозумів цього.
2. Ось цей самотній корпус-відводок стоїть і бджола повинна його нагріти.
Логічно було б робити відокремлення через решітку. Але у делоновського вулика лише один лоток.Бачив відео пана Медаль -коли це не просто решітка,а конструкція з власним льотком. І тоді доволі зрозуміло і практично стає робити відводок чи два в такій башті, де спілне тепло і запах.
Поділіться досвідом , будь ласка, хто як робить?

Добавлено через 6 минут
Хоч і запізне питання, але як у товариства справа з кліщем? В мене в українському лежаку одна сім1я загинула з запасами корму в вересні. Хоч і зі смужками.Обсипалася вся в вулику. Тому я гадаю від кліща
Дивився осінне відео українських пасічників, дуже скаржаться на кліща в цьому році
І ще деталь-читав в інтернеті ще в листопаді, що десь заквітувала алича. Приїхав на дачу (Київска обл) ,а і в мене квітне молода алича. В листопаді. Не багато. Але...
Lesnik44 вне форума   Ответить с цитированием
Ответ

Опции темы
Опции просмотра