|
|
|
Опции темы | Опции просмотра |
03.12.2024, 00:02 | #2741 |
Сенсей
почесний Регистрация: 10.01.2012
Пчелостаж: 50
Пчелосемей: 20
Ульи: Альпийські Н108
Поблагодарили 14,140 раз(а) в 1,855 сообщениях
Сказал (а) "Не согласен!": 58
Сказали "Не согласен!" 53 раз(а) в 37 сообщениях
Файловый архив: 5
Закачек: 0
Вес репутации: 1817 |
Re: Пчеловождение в альпийском улье
Роздавати поради - то не моє діло, а от підтримати колегу завжди корисно. Ви вже на власному досвіді побачили переваги альпійських вуликів, тож розвивайте свою альпійську пасіку в міру своїх сил і можливостей. Матимете завжди насолоду доглядати МФУ, житимете і надалі в гармонії з природою... Завжди буде власний мед на столі і копійчина в гаманці для реалізіції свого хобі.
Вчера, 14:30 | #2742 |
Новичок
Пчелостаж: 3
Пчелосемей: 10
Ульи: лежак Альпієць
Поблагодарили 3 раз(а) в 1 сообщении
Сказал (а) "Не согласен!": 0
Сказали "Не согласен!" 0 раз(а) в 0 сообщениях
Файловый архив: 0
Закачек: 0
Вес репутации: 0 |
Re: Пчеловождение в альпийском улье
Ну ось і мої питання.
Я хочу запровадити систему "гармошка",як я її розумію. Це зробити відводки весною ,а восени об'єднати сімї з заміною матки на цьогорічну. Виникло питання по відводках. Дивився відео Хоміча і деяких інших.І на форумі таку пораду зустрічав. Вони навесні роблять ДВА відводки з сім'ї. А не сильно це послаблює зимувалу сім'ю? І ще питання по самій технології відводків. 1.Всі на відео роблять відводок на окреме донце і кришу на один корпус. Чи достатньо одного корпусу? Чи в цьому і сенс-по одному корпусу,але два відводка? Я як поки не практик альпійця, не зрозумів цього. 2. Ось цей самотній корпус-відводок стоїть і бджола повинна його нагріти. Логічно було б робити відокремлення через решітку. Але у делоновського вулика лише один лоток.Бачив відео пана Медаль -коли це не просто решітка,а конструкція з власним льотком. І тоді доволі зрозуміло і практично стає робити відводок чи два в такій башті, де спілне тепло і запах. Поділіться досвідом , будь ласка, хто як робить? Добавлено через 6 минут Хоч і запізне питання, але як у товариства справа з кліщем? В мене в українському лежаку одна сім1я загинула з запасами корму в вересні. Хоч і зі смужками.Обсипалася вся в вулику. Тому я гадаю від кліща Дивився осінне відео українських пасічників, дуже скаржаться на кліща в цьому році І ще деталь-читав в інтернеті ще в листопаді, що десь заквітувала алича. Приїхав на дачу (Київска обл) ,а і в мене квітне молода алича. В листопаді. Не багато. Але... |